På lørdag arrangeres Åpent hus på Trøndelag Teater. Denne dagen får barna sjansen til å stå på scenen, rusle rundt scenen og utforske bak scenen i tillegg til at de får se på verkstedene og bli med på guidede omvisninger. Det vil bli vist utdrag fra «Hundre hemmeligheter», en familiemusikal som imponerte vår anmelder.

«Kulissene, kostymene, lyden, musikken, lyset, fargene er hver for seg små mesterstykker, summen av dem er en fantastisk ramme for forestillingen», skrev teateranmelder Ole Jacob Hoel i sin anmeldelse.

På Gamle scene holdes minikonsert med Skaun Storband og i Theatercaféen arrangeres en gratis lesning av «Kierlighed uden strømper» av Johan Herman Wessel.

Barneblues

Moroa starter allerede fredag med Musikkmanesjen åpen barnehage i Ila aktivitetshus. Her blir det musikksamling fra klokken halv elleve med Inger Totsås. I Oppdal kulturhus presenteres kulturuttrykk fra forskjellige verdenshjørner når Barnas Verdensdager arrangeres for fjerde gang lørdag og byr på verksteder, verdensscene, utstillinger, eksotisk mat og ulike aktiviteter både ute og inne. På søndag er det Barnas verdensdager i Trondheim, på Kultursenteret ISAK.

Nidaros bluesfestival er ikke bare for voksne. Lørdag er det barnas tur til å få litt musikalsk input med Pianoboys Jonas Meyer Jamt & Dr. Bekken og Sticky Forks. Det blir også trylleshow med tryllekunstneren Hans Erik Verpe og Blues brothers-show med Trondheim Storband og en hemmelig gjest. Nidaros Blues: Barnas Bluesfestival foregår påRoyal Garden Hotell.

Denne dagen lager også tvillingene Marcus & Martinus liv på scenen i kjøpesenteret Sirkus shopping. Hver lørdag er det duket for Barneunderholdning på Ila Brainnstasjon, med alt fra eventyr og teaterlek til gitarspill.

Filmvisning

Finn fram dagen arrangeres av Wing OK og er en anledning for hele familien til å teste orienteringsevnen sin. Med start fra Bekken parkeringsplass går tur- eller orienteringsløypa opp til Estenstadhytta denne søndagen. Hver søndag denne våren byr Sverresborg Trøndelag Folkemuseum på Søndagseventyr i historiske omgivelser. Her kan det være lurt å ta med seg mat og drikke.

På Skansen stasjon viser Barnefilmklubben i Trondheim filmen «Gummi T», som handler om Ivan som får bank på skolen hver dag. Han skulle gjerne vært like sterk som Tarzan, men hjemme får Ivan høre at han bare er for en gummi-Tarzan å regne. Det er helt til han møter en heks...

Tvillingene Marcus & Martinus lager liv på kjøpesenteret Sirkus shopping lørdag.
Tryllekunstneren Hans Erik Verpe opptrer under Barnas bluesfestival lørdag.