I disse «Game of Thrones»-tider har fantasylitteratur fått et kommersielt løft, og Siri Pettersen debuterer med «Odinsbarn,» den første boka i en serie som er tenkt å bli til en trilogi. Hovedpersonen, Hirka, er ei ung jente på 15 vintre, hun er født haleløs og er av menneskeslekt, hvilket ikke er bra. Hun har blitt fortalt at hun er uten hale fordi en ulv bet den av henne da hun var liten, og da sannheten går opp for henne står hun ovenfor nye utfordringer. En av hennes venner, Rime, er noen år eldre og av en annen ætt og byrd. Han er eslet for større oppgaver.

Forfatteren gjør noen fine grep som gir boka nerve og originalitet. For det første er hovedpersonen ei jente. Videre er hun helt uten spesielle evner, hun er ikke utvalgt til et eller annet oppdrag. Det faktum at Hirka er menneske, en sjarmerende Ronja Røverdatter-liknende karakter, og som sådan er den som står utenfor samfunnet i Ymslanda, og som gjennom sin blotte eksistens befinner seg i fare fungerer også effektivt.

Når Pettersen i tillegg skriver godt, skaper interessante karakterer og fine miljøskildringer, så blir dette riktig så bra. Boka retter seg nok mot litt større ungdom, men vil fungerer helt fint for alle som er glad i god fantasy.