Gruppa The BlackSheeps vokalist Agnete Kristin Johnsen (midten), Victoria Eriksen, Aleksander Touryguin og Emilie Nilsen fra Finmark vant fredag kveld finalen i Melodi Grand Prix Junior i Spektrum. Foto: SCANPIX

Det fire rockeguttene i Battery leverte en solid framføring av sin selvskrevne låt «Tenke nå», og kom lett til superfinalen.

Til slutt feide likevel The Blacksheeps fra Nesseby i Finnmark all konkurranse til side med sangen «Oro jaska beana» («Ti stille, hund»). Dette var sangen TV-seerne i alle landsdeler likte aller best, og bandet fikk over 70.000 stemmer.

Gledestårer

– Vi takker alle som har stemt på oss, hele Nesseby, fotballaget og musikklæreren vår, jublet kvartetten etter at seieren var i boks.

Med gledestårer og brede smil mottok bandet MGP-trofeet til ellevill jubel fra 4.000 publikummerne i Oslo Spektrum. Den nordiske finalen går av stabelen i København 29. november.

Superfinalen glapp

Martinius Espeland (11) fra Malvik var også én av 10 finaledeltakere. Med låta «Bling Bling» nådde han likevel ikke superfinalen, som kun de fire mest populære låtene fikk delta i.

De tre siste årene er det trøndere som har gått av med seieren. I fjor vant elleve år gamle Celine fra Orkdal med sangen «Bæstevænna». Året før vant Ole Runar Engdal Gillebo (12) fra Hemne med låta «Fotball e Supert».

I 2005 var det 9 år gamle Malin Reitan fra Trondheim som gikk til topps med «Sommer og skolefri». I den europeiske finalen samme år kom hun på tredjeplass.

BILDEGALLERI: Se bildene fra finalen

Rockeguttene i Battery fra Surnadal kom på andreplass i årets MGPjr. Foto: SCANPIX
Martinius Espeland fra Vikhammar deltok også i finalen, men fikk ikke nok stemmer til å delta i superfinalen. Foto: SCANPIX