Studentersamfundets symfoniorkester og studentersangforeningen åpner Trondheims 46. studenteruke på klassisk vis med filmmusikk og slagere onsdag 5. oktober kl. 21.

I Høyskoledalen, på scenen «Dødens dal» er det 1400 Uke-funksjonærer, men også god plass til andre interesserte.

– Det blir en flott start på Uka, med studentgallapublikum, champagne og musikk fra kor og interne band, sier pressesjef Thomas Alexander Herud.

Ukenavn og klubb-oppussing

Etter konserten går det fakkeltog ned mot Samfundet hvor årets Uke-navn avdukes ved midnatt. Stort fyrverkeri og fest på hele huset hører med for å få en pangstart. Årets byggeprosjekt på Studentersamfundet er Klubben. I kveld åpnes den etter en omfattende oppussing. Men pressesjefen aner ingenting om interiørretningen:

Antony i teltet

– Det er like hemmelig som revyen, fastslår Herud. Uka-programmet starter torsdag med «Lørdagsrådet» i Storsalen, med blant andre tv-profilene Tore Sagen, Trond Viggo Torgersen og Live Nelvik på scenen. Fredag er det bingo med Tande-P og Pirum-konsert. Lørdag har både årets barneteater og hovedrevyen premiere i Samfundet, mens Antony & The Johnsons med Kork spiller i Høyskoledalen, «Dødens dal». Søndagen byr blant annet på Crystal Fighters og 7stones i Samfundet.

Se hele programmet på uka.no

Se årets Ukenavn på adressa.no natt til torsdag.

Foto: VEGARD EGGEN
Foto: VEGARD EGGEN
Foto: VEGARD EGGEN