– Da vi fikk høre at vi ikke tok sølvet – og at det dermed ble gull - begynte hele den norske delegasjonen å grine. Pappa har blåmerke på armen fordi manusforfatteren kleip han så hardt. Det var en kraftig opplevelse, forteller Witzø mandag.

Han og teamet bak «Tuba Atlantic» har en uke fullbooket med avtaler foran seg i Los Angeles.

Se takketalen her (ekstern lenke).

Filmen «Tuba Atlantic» ble tidligere i vår nominert blant de tre beste i kategorien «Beste internasjonale studentfilm». I seremonien i Samuel Goldwyn Theater i Los Angeles lørdag kveld mottok Witzø den gjeveste prisen. I tillegg til utmerkelsen fikk Witzø en sjekk på 5000 dollar.

- Det er heeeeeeeeeelt sinnsykt fantastisk!!!, skriver filmskaper Hallvar Witzø i en melding fra Los Angeles.

Tøff konkurranse

Witzøs eksamensfilm «Tuba Atlantic» fra Den norske filmskolen i Lillehammer, gikk helt til topps i klassen beste internasjonale film i natt. Filmen var plukket ut som Student Academy Awards-vinner blant 52 bidrag fra 32 land.

Natt til søndag var det prisutdeling i Los Angeles, der det sto om gull, sølv eller bronsje.

Witzø fikk gullet, svenske Karzan Kader tok sølv med filmen «Bekas», mens Max Zähle fra Tyskland fikk tredjeplass og bronsje for sin film «Raju».

Stemmen sprakk

Prisen ble delt ut av skuespilleren Jennifer Garner, kjent fra «Juno» og «Daredevil».

- Det er første gang Norge vinner i Student Awards, sa Garner da hun leste opp vinneren.

Witzø klarte nesten ikke å holde tilbake tårene under sin takketale.

-Tusen takk til mitt fantastiske crew, sa Witzø før stemmen sprakk.

- Vanligvis har jeg en sexy stemme, men dette er bare grusomt, fortsatte Witzø, til latter fra publikum.

Ødela pappas kamera

Han fortsatte med å takke de som har jobbet med ham på «Tuba Atlanic».

- Og selvfølgelig mine flotte foreldre. Jeg startet tidlig, jeg beklager at jeg ødela kameraet ditt i 1992 pappa. Det var noe med bensin, en actionfilm og G.I. Joe, sa Witzø.

Stranda Mannskor bidrar med en sang i filmen, og sangerne fra Vanvikan lot ikke sjansen om en Hollywood-tur gå fra seg. Witzø fikk mannskoret til å hjelpe ham med å uttrykke sin takknemlighet med å synge for alle i salen.

Flaggdag på Sæter

Feiring blir det også i grenda Sæter i Leksvik i dag, ifølge Gunn Sæther som bor i nabolaget hvor prisvinneren vokste opp. Hovedpersonen bor i dag i Oslo.

- Det er offisiell flaggdag i dag, men på Sæther flagger vi for vi Hallvar, sier hun til adressa.no.

Innspilt på Stokkøya

«Tuba Atlantic» handler om Oskar (70) som får vite at han har seks dager igjen å leve. Han har ikke sett sin egen bror på 30 år og vet bare at han bor et sted i New Jersey.

Med en kommunal utsendt plageånd, dødsengelen Inger, hengende over seg, prøver han et siste desperat forsøk på å kontakte sin bror med en enorm 70-tonns tuba. Spørsmålet er bare, klarer han å få sendt signalet over Atlanteren før det er for seint?

Filmen er spilt inn på Stokkøya i Åfjord, med trønderske skuespillere.

Se alle prisvinnerne her (ekstern lenke).

Gullvinner. Hallvar Witzø opprinnelig fra Leksvik gikk helt til topps i Student Academy Awards. Foto: Paradox
Stolt vinner. Slik feiret Hallvar Witzø utmerkelsen på scenen i Samuel Goldwyn Theater. Foto: The Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Smak av Hollywood: Prisen ble delt ut av skuespilleren Jennifer Garner, kjent fra «Juno» og «Daredevil». - Det er første gang Norge vinner i Student Awards, sa Garner da hun leste opp vinneren. Foto: Todd Wawrychuk