1. april slipper rocknestoren «Furet, værbitt», innspilt med produsent Kåre Vestrheim. Singelen «Medvind» har fått en fin mottagelse:

«En Åge-rocker i slekt med «Rosalita», med en av tekstene hans som ikke blir for tydelig, men heller ikke særlig mystisk. En oppløftende trøstesang om å gjøre det beste ut av ting, om at: «det bli ikke alltid som du håpa det skuill bli». Det kan være godt vær i vente, er trøst og moral i en sang som verken kan kalles en åpenbaring, skuffende eller særlig overraskende. En solid trøst, derimot. «Medvind» mer slitesterk enn en helt umiddelbar, men det er en stund siden Åge & Sambandet hørtes mer saftig ut på plate», mente Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg. Dagbladet meldte om «en rumlende, temposterk rocker med flott dynamikk i både lydbilde og arrangement». Begge aviser trillet femmer på terningen.

Knapt ferdige

Til lokalstasjonen Radio E6 lover Aleksandersen i hvert fall en smakebit fra det nye albumet:

–Det blir nok garantert radiospilte «Medvind» og kanskje et par til. Vi er knapt ferdige i studio enda, og har ikke rukket å omarbeide låtene til livespilling, fortalte Aleksandersen til Radio E6 og avisa Opp før helga.

Tar i mot 1000

Åge Aleksandersen hadde i mange år hytte like ved skiløypene i Stølen, og flere låter ble til innimellom skiøktene. Men i helga blir det ikke tid til skitur.

–Nei, denne gangen har jeg det for travelt. Ski blir det nok mest på tv i tiden fremover. Jeg regner med å få med meg absolutt hele VM, sa en munter Aleksandersen til lokalradiostasjonen.

Fredag formiddag var det solgt 678 billetter til konserten, ifølge Guri Hokseng ved kulturhuset. Billettsalget stopper ved drøye 1000 solgte.

Det er også verdt å merke seg at jazzvirtuosene The Real Thing besøker Oppdal i kveld. De holder konsert på Quality Hotell Oppdal.

Foto: terje visnes