I år som i fjor er det klart for at NRK-profilene Ronny Brede Aase, Silje Nordnes, Tuva Fellmann og Niklas Baarli skal innta et stort telt og ha en direktesending som varer i 100 timer. Fra torsdag til søndag får de besøk av blant annet artistene Julie Bergan og Chirag Patel, som ska være gjesteprogramledere og opptre live fra studio på torget.

P3-aksjonen er et årlig arrangement i forvindelse med TV-aksjonen. I år skal de innsamlede pengene gå til Røde Kors sitt arbied for mennesker utsatt for krig og konflikt i ni land. Pengene skal også gå til flyktninger som er kommet til Norge. Når pengene som kommer inn når en viss sum, må programlederne gjøre forskjellige utfordringer. I fjor måtte en drikke rå fisk, og en annen fikk hodet barbert som en munk. Hvilke utfordringer programlederne får i år holder P3 for seg selv, som en overraskelse til lytterne.

Håper på pengedobling

Under sist aksjon samlet de inn over 3,5 millioner kroner. Prosjektleder Espen Skagen er klar på hva som er årets mål:

- Målet er å doble det! Det er kanskje et litt hårete mål, men vi ønsker i hvert fall å få inn fem millioner kroner. Det skal vi få til ved å engasjere publikum, noe jeg synes vi er sinnssykt gode på. I tillegg skal vi få besøk av gjester som har jobbet for Røde Kors i blant annet Sør-Sudan og Syria. Dette et sårt og nært tema som jeg tror kommer til å treffe lytterne.

Underholdning til publikum

På Torvet har riggingen av teltet vart i flere dager. For å skape en bedre liveopplevelse har både telt og glassvegger blitt utvidet fra i fjor. For de som kommer innom studio holdes det flere ulike konkurranser med premier. Man kan også se de 15 artistene og bandene som skal opptre live fra utsiden av glassveggen, hvor det vil bli satt opp både høyttalere og storskjerm. Blant artistene som kommer finner vi Honningbarna som tidligere har fått prisen for Årets liveband og Tomine Harket, kjent fra lørdagsunderholdningen Stjernekamp.

foto
Kristoffer Løkke-Sørensen og Frode Bergersen jobber hardt for å få teltet klart til sending. Foto: Richard Sagen