– Antall konserter blir det samme som forrige gang, men vi har mer innhold på resten av området sammenlignet med i fjor. Vi forventer flere folk i år, så da må vi være rustet for det, smiler Moum Lo, som vil unngå for mye kø ved aktivitetene.

Juba Juba er Midt-Norges største barnefestival, og arrangeres i helga for andre gang.

– I fjor hadde vi 3500 besøkende hver dag. Vi synes det er et bra tall med tanke på at det var Juba Jubas første år, i tillegg til at vi var litt uheldige med været den ene dagen. Men vi har store forhåpninger om at det blir enda flere besøkende i år nå som festivalen er mer etablert. Forhåpentligvis blir det bedre vær også!

- Hvis barn ikke vet at de er dumme, så skjønner de ikke at de må skjerpe seg og bli smartere. Derfor forteller vi dem det, sier Egil Hegerberg som skal spille på konserten.

Sov med programmet

– I fjor var det en del som reagerte på billettprisene, hvordan er det i år?

– Det har vært mye mindre negative reaksjoner i år. Jeg tror det handler om at folk nå skjønner hva Juba Juba er. En såpass stor festival med så mye innhold lar seg ikke gjøre billigere, sier Moum Lo, og legger til at de selger gruppebilletter.

– Man trenger ikke være familie, her kan man slå seg sammen med venner eller naboer.

Festivalsjefen sier de ønsker å gi et fullverdig kulturtilbud til barn.

– Juba Juba skal være en ordentlig festival, på like linje med alle festivalene som finnes for oss voksne. Derfor gjør vi det skikkelig når vi først setter igang.

– Hvordan var tilbakemeldingene fra barna i fjor?

– En av de jeg husker best er sønnen til en kjenning som ville sove med programmet. Jeg fikk også fortalt at det var en som flyttet festivalklistremerket over fra jakke til jakke. Sånt er veldig koselig å høre.

Spektakulært og absurd

Moum Lo sier det er mye å glede seg til i årets program. Blant annet blir det fysikkshow med Selda Ekiz, kjent fra blant annet barne-tv og Newton.

– Jeg tror det blir ganske spektakulært. Vi føler oss også privilegerte som får besøk av Klaus Sonstad. Han skal lansere et par nye låter under barnekonserten sin, røper hun.

Moum Lo ser også veldig frem til Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow, som hun sier er annerledes enn annen barneunderholdning.

– Jeg har hørt mye bra om forestillingen deres. De er artige typer begge to, med mye humor og ironi som i likhet med Knutsen og Ludvigsen treffer både barn og voksne. De er litt absurd og utenfor boksen, og gjør andre ting enn forventet.

Verdensrekord i kor?

I fjor ble publikum involvert i stor grad med kazoo-spilling under konserten med Øystein  Dolmen. Under årets temakonsert blir det allsang til noen av Knutsen og Ludvigsens sanger, med Rockheimbandet i spissen.

En egen Juba Juba-dans er også laget av Isak dansekompani, som publikum kan være med å danse til.

– Tekstene står i programmet, og dansetrinnene finnes på nettet, så det er bare å begynne å øve, oppfordrer Moum Lo.

– I fjor gikk vi for verdensrekord i kazoo-spilling, så i år får vi vel gå for verdensrekord i publikumskor, ler Juba Juba-sjefen.

Her kan du lese flere saker om Juba Juba-festivalen