Forrige uke ble det holdt støttekonsert for Uffa i Verkstedhallen, i helgen tar Pias kafé over stafettpinnen med konserter både fredag og lørdag. Blomst er en av de seks gruppene som stiller opp på konserten, og vokalist Ida Dorthea Horpestad mener det er viktig å få bygd et nytt Uffa-hus.

–Trondheim trenger et sted som Uffa, og det er viktig å fortsette å satse på kulturtilbudet i byen. Det er derfor vi vil være med på konserten og gi vår støtte.

Uffa har betydd mye

Horpestad sier hun ikke har bodd i Trondheim lenge nok til å ha fått et forhold til Uffa selv, men kjenner igjen miljøet.

– Jeg har et forhold til kulturer som kan ligne på Uffa, så jeg vet hvor viktig slike steder er.

Også arrangøren for støttekonserten mener Uffa har betydd mye for flere generasjoner trondhjemmere.

– Jeg har vanket der en del selv i tenårene. Som en landsens gutt var det stort å komme til byen og oppleve noe annerledes, sier bookingansvarlig for Pias kafé Terje Olden.

Venter stort oppmøte

Mageplask, Explicit Licks (med gjestevokalister Kine Johnsen og Simon Nylund) og Anthony Hope spiller fra klokken 19.00 fredag, mens Blomst, Sitrussyre og Spring Collection tar over klokken 21.00 lørdag. Olden er godt fornøyd med å ha sikret seg så mange band på veg opp og frem, og forventer stort oppmøte på konsertene.

– Jeg regner med det kommer en del folk, så her blir det topp stemning.

Han sier det er vanskelig å spå hvor mye penger de vil få inn i løpet av helgen, men at de ikke bare ønsker å støtte Uffa økonomisk.

– Da vi begynte planleggingen var det slett ikke sikkert huset fikk stå samme sted. Nå som det er avgjort blir det nok ingen protestkonsert, men en feiring for at politikerne i Trondheim fortsatt har litt gangsyn igjen.

Ida Dorthea Horpestrand har allerede begynt å glede seg til konserten.

– Jeg håper at så mange som mulig møter opp og viser interesse.

Støtter Uffa: Blomst er et av bandene som spiller på todagerskonserten på Pias kafé i helgen. Foto: ODA HOLM STRAND