Derfor blir ventetiden nok en gang forlenget for alle trønderske vinentusiaster. Da det nye utsalget i Bankkvartalet åpnet, ble det antydet at det ville bli et spesialpol der, men dette viste seg ikke å stemme.

Vinmonopolet har i flere år hatt to spesialbutikker, Vika i Oslo og Valkendorfsgaten i Bergen. Disse butikkene har spesialprodukter kjøpt inn fra tilleggsutvalget. Det er stor interesse for produkter i spesialbutikkene, og ofte lange køer utenfor når man en gang i måneden presenterer nyheter.

Tidligere i år ble det kjent at Vinmonopolet ønsket å teste utvidet distribusjon av spesialprodukter. Da var det nok mange trøndere som regnet med at Trondheim kom på kartet. Men når nyordningen kom i gang i september/oktober hadde Vinmonopolet valgt ut fire andre svalromsbutikker. Disse var CC-Vest i Oslo, Kvadrat i Sandnes, Hamar og Sandefjord.

-Hvorfor ikke Trondheim, pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet?

-Spesialpol i Trondheim står høyt oppe på vår ønskeliste, og går alt som vi håper har vi fått på plass dette i løpet av 2013.

-Hvilken av butikkene vil i så fall få spesialpol-status?

-Salgsstrukturen i Trondheim er ganske lik mellom flere av butikkene – derfor er det ingen av butikkene her som fremstår som den opplagte kandidaten versus de andre) Dette i kombinasjon med lokalmessige forhold – eksempelvis eventuell bygging av svalrom – gjør at vi rett og slett trenger litt mer tid på å finne ut hva som er den riktige plasseringen av et spesialpol i Trondheim, svarer Nordahl.

Innkjøp av spesialprodukter.

• Butikkategori A (spesialbutikker) følger en egen prosess og distribusjon. Innkjøpsformen heter spesialutvalget (SU).  Innkjøp til SU dreier seg i hovedsak om små partier av etterspurte varer med lav tilgjengelighet. Innkjøp til SU vil omfatte to butikkategorier: Vika og Valkendorfsgaten.

Butikkene vil få alle produkter kjøpt inn til spesialutvalget. Butikkene vil ha fortløpende lanseringer og nyhetslanseringer tilsvarende dagens ordning.

• Butikkategori B (utvalgte svalromsbutikker) er CC-Vest i Oslo, Kvadrat i Sandnes, Hamar og Sandefjord. Butikkene vil få begrenset antall produkter fra spesialutvalget. Butikkene vil ha fortløpende lanseringer.