–Det finnes mange kopier, men dette er ekte vare, forsikrerKjell Inge Brovold i Blues in Hell.

Festivalen går som vanlig av stabelen i september, i detspesielle og kritikerroste «Magic Mirror»-teltet utenfor Hell stasjoni Stjørdal, og plakaten toppes nå av The Blues Brothers, som bleallemannseie etter dundersuksessen med filmen ved sammen navn, fra 1980.

Tror på allsang

–Når første tone settes i gang i teltet på Hell, ja da blirdet en nostalgitripp av en annen verden. Det blir halvannen times allsang. Allekan sangene, uten at de vet det, sier Brovold.

Av det originale mannskapet til The Blues Brothers, er SteveCropper, Lou Marini og Allan Rubin fremdeles med.

–I tillegg er det med en saksofonist og en bassist som varmed i førsteutgaven av The Blues Brothers, før filmen kom, forklarer Brovold.

Totalt  stiller bandet med ti personer på scenen, og reisefølget teller 14personer.

–De kommer ens ærendfra USA for å spille på Blues in Hell, og blir her i tre dager. Det er enganske lang reise for å spille i 1,5 timer, så de vil ha en dag eller to å kulened på, sier Brovold.

Avlyste nesten

Opprinnelig skulle også bassist Donald «Duck» Dunnbli med til Hell, men han døde i mai.

–Da begynte Steve Cropper å lure på om det var verdt å kommehit. Men etter mye frem og tilbake, og to personlige møter med Cropper, sålandet vi på at de kommer. Bandet har en enorm posisjon.

–Notodden Bluesfestivalsolgte 5000 billetter på The Blues Brothers. Nå er jeg bare redd for at vi haren for liten arena, sier Brovold.

Teltet er dyrest

The Magic Mirror-teltet er beregnet for 2000personer. Og til tross for sin siste booking, forteller Brovold at nettoppteltet er deres dyreste «artist».

–Det er norges mest spektakulære konsertarena under tak. Tilog med verdalingene vegrer seg for å kaste øl på veggene der.