Publikum som hadde kommet seg til Olavshallen for julekonserten med TSO i kveld er nå samlet inne i Olavskvartalet. Konserten er avlyst på grunn av at verken musikere eller publikum får lov til å bevege seg utendørs.

Spilte stuntkonsert

- Vi mangler mange musikere og solister. Dessuten kan jo ikke publikum komme seg hit slik som det stormer nå, forteller kommunikasjonssjef Nina Steen i TSO.

Gjestene som er kommet får nå beskjed over høytaleranlegget om at de må holde seg innendørs.

- 800 publikummere hadde kjøpt billetter i kveld, så dette er jo veldig synd, sier Steen.

Etter hvert begynte noen av musikerene fra TSO å spille i vrimlearealet i Olavshallen. Stuntkonserten kom de værfaste publikummerene til gode. To fra jentekoret og Ingebjørg Brattland har sunget.

- Noen satt seg spontant ned og spille og deretter fulgte en strykekvartett etter. Et tre stoppet Frode Fjellheim, men Ingebjørg Bratland kom, sier produksjonsleder Geir Solum ved TSO.

Håper på refunderte billetter

Tove Bakken var blant de rundt 140 publikummerne som ble sittende igjen for å høre stunt-konserten til TSOs fremmøtte musikere. Sammen med kolegaene Margot Bjørseth og Berit Irene Øverkil hadde hun gledet seg til konsert, men måtte isteden ta til takke med det nest beste.

– Vi skulle på konsert. Da vi kom fikk vi beskjed om at den var avlyst. Vi håper vi blir refundert med en ny konsert, men det er artig at de som er her spiller, sier Bakken.

Og kommunikasjonssjefen lover at alle som har gyldig billett, skal få refundert pengene.

Teateret spiller

Trøndelag Teaters to forestillinger i kveld går imidlertid som normalt. «Nøtteknekkeren» og «Vi må møtes før jul» henholdsvis klokken 18.30 og 21.15 går begge etter planen.

- Alle skuespillere og teknikere er allerede på plass i teateret, opplyser Sissel Grønlie, informasjonsrådgiver ved teateret til adressa.no.

- Hva skjer med publikum som ikke kommer seg dit?

- Når det kommer til vær er det ikke refunderinhsmuligheter, dessverre, og vi må spille når vi har mange publikummere her og ensemblet på plass, sier Grønlie.

Hun opplyser videre at det ikke er ledige plasser på forestillingene framover på Nøtteknekkeren og at de som ikke kunne benytte billettene i kveld dessverre ikke kan puttes inn på ledige plasser.

- Det er dobbelt beklagelig, men sånn er det, sier Grønlie.

Publikum har kommet i rikt monn til forestillingen, opplyser hun.

- Noen satt seg spontant ned og spille og deretter fulgte en strykekvartett etter. Et tre stoppet Frode Fjellheim, men Ingebjørg Bratland kom, sier produksjonsleder Geir Solum ved TSO. Foto: Markus Tobiassen
Berit Irene Øverkil (t.v), Tove Bakken og Margot Bjørseth skulle på TSOs julekonsert, men måtte isteden ta til takke med en improvisert opptreden utenfor hovedsalen. Foto: Markus Tobiassen