Et knippe kontinentale vin- og brennevinsprodusenter står i fare for å måtte melde avbud til Credos tradisjonsrike temauke.

- Vi vet hva vi skal gjøre hvis flyene ikke begynner å gå. Temauka blir arrangert, men med norske reserver på noen kvelder, sier Tor Schjølberg, eier og driver av Credo.

Nye Dimensjoner startet søndag - og allerede første dag måtte reservene på banen. Whisky-produsenten Louisa Young fra Arran måtte melde avbud på grunn av flystansen. Inn kom Norges mest kjente Cognac-importør.

Skotsk i går, fransk i dag

- Jon Bertelsen er superreserven vår. I går var han skotsk og fortalte om wiskhy i dag er han fransk og skal foredra om Cognac. Ingen mukket i går og publikum kommer til å bli fornøyd i kveld også. Han er en meget god foreleser og kan veldig mye om disse produsentene - han er jo deres mann i Norge, forklarer Schjølberg.

Det er niende gang Credo inviterer til temauke. Som tidligere, er det en smaksreise i vin, brennevin, øl og mat akkompagnert av konserter som på programmet. Aldri før har pågangen vært større enn i år. Torsdagens Riesling og skalldyr-seminar med påfølgende konsert med Tornado Gold ble utsolgt på no time.

Leven kommer

- Vi har aldri solgt ut så fort som i år. Nå er det kun tirsdagen som har ledige billetter, men kun til konserten, opplyser Tor. Han tror det er helheten i arrangementet som drar publikummere, men åpner også for at en artist som Jackie Leven (spiller tirsdag) trekker publikum i seg selv.

- Og Jacke Leven kommer helt sikkert, garanterer Schjølberg.

Nye utfordringer: Temauka på Credo er rammet av flykaoset og må sette inn norske reserver for de kontinentale vin- og brennevinsprodusentene. Foto: Kjell A.Olsen
Billetter ledig: Tirsdagens konsert med Jackie Leven er fremdeles ikke utsolgt. Credo garanterer at Leven dukker opp tross flykaos.
Superreserve: Jon Bertelsen er både skotsk og fransk denne uka og stepper inn for askefaste vin- og brennevinsprodusenter. Foto: Antonsen, Morten