Tirsdag 1. august skal 35.000 publikummere til Granåsen Arena for å oppleve entertainer-kongen med sin «The heavy entertainment show tour ». Da kan det være greit å vite litt om busstilbud, hvilke veier som stenges og generell logistikk på området. Derfor har vi samlet den viktigste informasjonen du trenger å vite før konserten.

- Kjøp bussbilletter på forhånd

Flere veier stenges for all ordinær trafikk allerede klokken 14 på konsertdagen. For dem som ikke vil spasere til og fra konsertområdet, er shuttlebuss en enkel og grei måte å komme seg til Granåsen på. Bussene starter å kjøre fra Munkegata og Leutenhaven klokken 16, og vil kjøre kontinuerlig frem til konsertstart 19.30. Konsertområdet vil være åpent fra 16.30. Her er det altså gode muligheter for å få med seg supportbandet Erasure før Williams entrer scenen. Synthpopduoen var store på 80- og starten av 90-tallet, med hits som «A Little Respect», «Sometimes», «Oh L'Amour», «Chorus» og «Always»

Bussbilletter kan man kjøpe på forhånd på Ticketmaster sine nettsider, Visit Trondheim eller infoskranken på Trondheim Torg. Pris: en hundrelapp for tur/retur. Selve konsertdagen kan man kjøpe billetter både i Munkegata og på Leutenhaven, men arrangør Stein Vanebo anbefaler å kjøpe på forhånd. I forbindelse med konserten vil enkelte av AtBs ordinære ruter ha redusert kapasitet og alternative holdeplasser i sentrum.

Mulighet for enveisbillett

For de spreke som ønsker å ta beina fatt til Granåsen, men som vil ta buss tilbake, er det mulig å kjøpe enveisbillett i Granåsen. Men den vil koste like mye som en tur/retur-billett – altså en hundrings. Det er ikke mulig å kjøpe billett på bussen, eller andre av AtBs kjøpskanaler.

Etter konserten vil bussene gå fra Granåsen til sentrum, med mulighet for å gå av på holdeplassene Tonstadkrysset og Tempe kirke først. Bussene vil gå fra samme sted som ankomst, og går helt til siste publikumsrest er fraktet til ut av konsertområdet.

Flere veier stenges

Med så mange mennesker på et sted, må politiet gå inn med kraftige trafikkreguleringer i området. Fra klokken 14 vil aksen Kongsvegen - Byåsveien stenges helt for ordinær trafikk, det samme gjelder Smistadgrenda. Stengepunktene vil ligge ved Stavset, ved Kolstadvegen og Smistadgrenda ved Ringvålvegen.

foto

Kun busser som frakter folk til anlegget slipper gjennom her, ifølge Vanebo, men på enkelte punkt vil beboere slippe gjennom dersom de har passeringsseddel. Det vil sendes ut brev denne uken til de det gjelder. De som bor på Kulsås slipper gjennom på Flatåsen, de som skal til Smistadvegen slipper gjennom fra Ringvål. De som skal til Leirbura får innkjøring via Nils Uhlin Hansens vei.

Ingen «flaskehals» i år

Nytt av året er at inn- og utgangsslusene er utvidet og forbedret. Ifølge Vanebo har de dette året laget en gigantisk, tredelt utgangsportal, slik at gående som skal i retning Heimdal/Tiller eller Byåsen skal slippe å stå i kø sammen med bussreisende. Køen skal deles i tre allerede ved arenaen. I fjor var utgangsområdet såpass smal at gående havnet i samme kø som bussreisende.

foto
Flaskehalsproblem løst: Bildet viser publikum som ble stoppet på vei til bussen etter Springsteen-konserten i fjor. I år skal dette problemet være løst. Det skal være en tydelig tredeling av køen, hvor man tidlig skiller gående og busspassasjerene. Foto: Rune Petter Ness

Handikap-området vil også få en fin oppgradering som i fjor var plassert ved tribunene. Vanebo forteller at de i år skal bygge en egen tribune for de med handikap-billett, med plassering bak i golden circle-området. Dermed blir det god utsikt. Veien dit vil være skiltet, og inngangen blir samme som for golden circle.

I tillegg skal det ene serveringsstedet endres. Hovedserveringsstedet innerst i Granåsen vil fortsatt være servering 1, men servering 2 er flyttet ned til høyre ved inngangspartiet til arenaen.

- Har bestilt finvær

Til publikum har Vanebo følgende beskjed:

- Kjøp bussbilletter nå slik at du slipper å gjøre det på dagen. Det er ingen grunn til å vente. Kom gjerne så tidlig som mulig, vi har bestilt finvær som vanlig. Ta med godt humør, men la hagestoler, kamera, ipader og paraplyer ligge igjen hjemme.

I et tidligere intervju fortalte Vanebo til Adresseavisen at Williams kommer til Trondheim med et gedigent, skreddersydd show med større produksjon enn Bruce Springsteen med tanke på volum og antall effekter.

Hitparade-turné

Turneen «The heavy entertainment show tour » er lagt opp rundt Williams' mange hits, og startskuddet gikk i Manchester på Etihad stadium 2. juni. Videre fortsatte han til Southampton, Edinburgh, Coventry, Dublin, Cardiff, London, Dresden, Düsseldorf, Paris, Nijmegen, Werchter, Hannover, Verona og Lucca. 17. juli spilte han i Barolo, og fortsetter til Frankfurt, Munchen, Berlin og Stockholm før han spiller i Trondheim 1. august. Deretter står Bergen, København, Tammerfors, Litauen, Praha, Budapest, Wien, Klagenfurt, Zürich, St. Petersburg og Moskva for tur.