Det forteller Åge Aleksandersen på en pressekonferanse som startet nå klokka 12 på Rockheim.

Konserten finner sted den 17. juni 2016.

- Nå vet jeg at det har vært andre norske artister der fra før, men en egen konsert i Royal Albert Hall, det er jævla stilig, for å si det rett ut, sier Åge Aleksandersen fra pressekonferansen.

- Det blir annerledes og utfordrendes, sier Åge.

Billettene legges ut fredag 30. januar klokken 10 på royalalberthall.no

På spørsmål om hvor mange billetter som skal legges ut forklarer Åge at ikke hele konsertlokalet vil bli tatt i bruk. Det vil bli solgt 3000 billetter til konserten.

På spørsmål om hvordan det føles å ta et trøndersk fenomen til London svarer Åge: - Det å si at jeg

er et trøndersk fenomen er vel å ta i litt lite. Jeg spiller over hele landet.

Åge får spørsmål om hvor lenge det har blitt jobbet med dette?

-  Det er Endre Storholt som har satt i gang dette. Men det er lenge siden jeg ble spurt om dette for første gang, sier Åge.

Tilbake til 1975

Trønderrockeren spilte inn låta «Langt igjen til Royal Albert Hall» på sin første soloplate 7800 Namsos i 1975. «Langt igjen til Royal Albert Hall» ble også spilt på den siste Prudence turneen, og finnes på konsertalbument 11/12-75. Melodien er opprinnelig skrevet av Elton John for «Country Comfort», fra albumet Tumbleweed Connection.

Låten kan du høre på Spotify HER.

Royal Albert Hall er et konserthus i bydelen Kensington and Chelsea i London. Den ble innviet i 1871. Salen har en nærmest mytisk aura som åsted for både klassiske konserter og store pop og rock-konserter. Hallen er oppkalt etter prins Albert, dronning Victorias ektefelle.

Ideen bak dagens konsertnyhet kom i 2012, da rockemiljøet i Namsos ville jobbe med en storkonsert i Royal Albert Hall.

Åge selv sa dette om hvorfor han hadde brukt Royal Albert Hall i låta:

– At jeg brukte Royal Albert Hall som eksempel, skyldtes ikke at jeg så gjerne vil spille der, men mer som et bilde på den håpløsheten jeg følte som norsk rockeartist. For min del kan jeg la det forbli med drømmen. Men det er jo en spenstig greie da, uttalte Aleksandersen til Trønderavisa.

Nå har den «spenstige greia» blitt en realitet.

foto
Åge var fortsatt medlem av Prudence da han laget sin første solo-plate «7800 Namsos» der «Langt igjen til Royal Albert Hall» var åpningslåten. Albumet ble utgitt i februar 1975. Foto: Adresseavisen