DumDum Boys har kjøpt halvparten av firmaet Trondheim Kultur og Næring som eier 97, 5 prosent av Pstereo-festivalen.

Det er festivalgründer Frode Halvorsens halvpart av selskapet bandet har kjøpt. Bård Flikke beholder sin halvpart. Det var Flikke og Halvorsen som tok initiativ overfor DumDumBoys, med spørsmål om de var interessert i å kjøpe seg inn i festivalen.

Les større sak i dagens papirutgave av Adresseavisen.

– De var det helt logiske førstevalget. De er byens største rockeband, et av deres album har gitt navn til festivalen, de har spilt på festivalen to ganger som DumDum og en gang som Wannskrækk og manager Steinar Vikan har sittet i Festivalstyret siden 2009. Men at de skulle takke ja var ikke akkurat gitt. Jeg kjenner ikke til andre festivaler der rockeband er inne på eiersiden, sier Bård Flikke.

Fryktet hestehode i senga

– Å kjøpe en rockefestival har ikke vært i våre tanker. Men da vi først ble spurt, virket det logisk, sier Kjartan Kristiansen.

– Lite slår Marinen i finvær. Store deler av ungdomsårene ble tilbrakt der. Vi drakk øl, kastet frisbee og snakket om at dette ville være det perfekte stedet å ha festival. Nå, over 30 år senere er drømmen gjennomført, av kompetente folk som jobber veldig godt, sier Kjartan Kristiansen. –Vi turde heller ikke takke nei til tilbudet, da ville vi vel funnet et hestehode i senga, spøker han.

Fikk hjelp av voksne

Han forteller at bandet ikke har forhastet seg –Vi har fått voksne til å kikke på tallene. Vi driver jo ikke i dagligvarebransjen, vi er ikke veldig rike – men det er kult at vi hadde råd til dette, sier Kjartan, som fremhever at det finnes sikrere investeringer.

– Mer enn to regnskyll så er en festival konkurs. Men pytt ...

Med kjøpet av Pstereofestivalen går DumDum Boys også inn på eiersiden av driftselselskapet på Byscenen.

foto
Selger seg ut: Gründer Frode Halvorsen har solgt sine aksjer i Trondheim kultur og næring til DumDum Boys, som dermed eier nesten 50 prosent av Pstereofestivalen. Foto: Jens Petter Søraa, Adresseavisen