Aleksander With: ALEKSANDER WITH

Det er lett å undervurdere Aleksander With, tenke at han er en flink og hyggelig fyr, som lager flink og hyggelig musikk - og at det ikke er mye mer med ham enn det.

Når en går inn i hans tredje album, oppdager at det er ganske mye med ham - at han har gode låter og en gjennomtenkt samling god radiopop.

Han har skiftet ståsted siden sist, dette er en ren elektropop - og referanser fra ymse sider av 80-tallet kommer ramlende etter hvert som albumet skrider frem. «Unstoppable» er ren aha, der With gjør sin beste Morten Harket-falsett, mens «On The Prowl» er atmosfærisk og dyster som i Depeche Mode. Han finner også rom for en Gavin DeGraw-aktig smyger som den nye singlen «Once», men de insiterende alvorlige låtene som en kan har vært Aleksasders varemerke virker daterte og kjedelige i denne sammenhengen. Han er mye bedre og mer direkte i de kontante poplåtene på slutten av albumet. Der utforsker han 80-tallets synthpop og oppdaterer det med litt klubbstemning. Overraksende friskt og fint, til tross for at han fortsatt er hyggelig og flink.

Høydepunkt: «Ok»

«Overraksende friskt og fint, til tross for at han fortsatt er hyggelig og flink», mener vår anmelder. Foto: Glen Musk