- Nå har jo Ljungaverks pride and joy, fotballaget Fränsta, ligget i fjerdedivisjon lenge. Vi har funnet ut at de er for gode til å ligge der, sier Håkki-kunstner Bjørn Kowalski. - Derfor har vi leid inn skotten Kyle McCallum, med størrelse 49 i sko og et fantastisk øye for mål. Han har vært i Ljungaverk og besøkt noen tidligere. Da prøvespilte han, men det ble ikke mer enn snakk den gangen. Men de ville gjerne ha ham nå, og da sa vi at vi betaler for at han og familien kommer dit og spiller i år. Det håper vi skal medføre at de rykker opp.

- Hva gjør dere på messen?

- Vi viser video av Ljungaverk-boere som forteller hvor mye det vil bety for dem at Super Mac, som han kalles, kommer til Ljungaverk og holder en appell om at folk må kjøpe effekter.

- Har dere gjort noen sportslig vurdering av spilleren?

- Ja, vi har sjekket ham med sikre kilder - internett.

- Med størrelse 49 i sko virker han diger - hva veier han?

- Du, han er tung altså. Jeg tror nok vi kan si 97 kilo. Han skal banke inn mål. Det spesielle er at han ikke har noen popkulturelle referanser whatsoever. Han har ikke sett «Braveheart» en gang. Han kan visst bare drikke øl og lage haggis.

- Krever ikke dette mer penger enn man kan skrape sammen med salg av t-skjorter og buttons?

- Jo, selvfølgelig. Men da får vi bare selge mer i Trondheim.

- Og kan du garantere at denne fyren finnes?

- Jada, det kan jeg. Vi skal ha en hjemmeside gjennom seseongen, der man kan følge Kyle og se om han innfrir.

Kunstbase

- Vi vil slå et slag for å vise hvilken internasjonal forankring en slik kunstbase har, forteller Erlend Blakstad Haffner.

- Vi har bærebjelken til kunstbasen her, sponset av Moelven. Vi inviterer folk til å være med ved å skrive små hilsener til politikerne om betydningen av denne basen på bærebjelken. En tydelig beskjed til fylkespolitikerne i Nordland om interessen for et slikt prosjekt internasjonal.

Beskutt

- Som er å reise rundt i vår røde campingvognen og drive stedsutvikling av små steder. Vi har fått frem lokalt forankrede prosjekter. Denne arbeidsmetoden blir dokumentert ganske metodisk i galleriet, med eksempler og glimt fra livet på veien. - Vi ble blant annet beskutt i Bodø, vet du. Vi syntes det var storartet, det viser hva vi kan få til ved å invitere til samtale. Det verste hadde vært hvis ingen reagerte. At noen kan bli så provosert at de skyter på oss er strålende.

Blir fotballagent: Tidligere har Håkki sørget for drakter til Ljungaverks fotballag {ndash} nå vil de hente målmuskler fra Skottland.