Nå må du ha minimum 35 studentpoeng og karakteren 3 i norsk og matematikk for å kvalifisere deg. Det førte til at 30 prosent færre var kvalifiserte til å komme inn på studiet i fjor sammenlignet med tidligere år.

Gode jobbutsikter

Om få år frykter man at det kan bli mangel på kompetent arbeidskraft i skolene.Store kull lærere gå av med pensjon om fire til seks år, og behovet for nye krefter blir stort. Det betyr at jobbutisktene er gode for dem som velger denne utdannelsen nå. For å møte pensjonsbølgen har Regjeringen har bestemt seg for å øke antall studieplasserved allmennlærerutdannelsen med 110 plasser høsten 2006.

Smutthull

Ikke gode nok karakterer? Det finnes et smutthull.Du kan bli faglærer. Her gjelder ingen karakterkrav, men ved noen faglærerutdannelser er det opptaksprøver. Velger du faglærerutdanning i praktisk-estetiske fag, er det et fireårig studium som vil kvalifisere deg til å undervise i grunnskole, videregående opplæring og folkehøyskole. Estetiske fag som drama, kunst og håndverk og musikk er obligatorisk.