Den svenska björnstammen: ETT FEL NÄRMARE RÄTT

Flaks for oss da, at de spiller på Pstereo-festivalen i sommer. Dit kommer de med en debutplate som spriker i så mange retninger og gjør så voldsomme vendinger at det ikke er helt lett å henge med. I hvert fall ikke i sofaen.

Plata er lyden av den vårkåte bjørnen som kryper ut av hiet og ikke helt vet hva eller hvem hun skal ta for seg først. Med dansevennlig elektropop som ramme, presenterer Norrköping-bandet også tassende klimprepop og sparsom elektronika på svensk - og én låt på engelsk som er skrudd enerverende og gjennomsiktig med autotune.

Det er med mest struktur de lykkes best. «Vart jag mig i världen vänder» er sort på hvitt, med en så lyrisk tittel, kanskje ikke en låt du tror du har hørt, men sannsynligheten er stor for at du har gjort det likevel, på radio i vinter, og på tv på Lydverket denne uka.

Selv om bandet også er følsomme med hes vokal, rause pauser mellom gitarakkordene og flerstemt sang, spretter man tidsnok opp fra sofaen igjen, og får lyst til å høre musikken sammen med mange. «Ett fel närmere rätt» er mer en fest enn en spesielt god popplate. Som tross alt lover godt for Den svenska björnstammens konsert på Marinen i august.

Høydepunkt: «Vart jag mig i världen vänder»

«Plata er lyden av den vårkåte bjørnen som kryper ut av hiet og ikke helt vet hva eller hvem hun skal ta for seg først», skriver vår anmelder.