Nyheten alle fans av Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har ventet på snek seg ut via Facebook i natt og ble straks fanget opp av britisk presse.

The Guardian: Amazon to stream The Grand Tour in 200 countries

Trioens nye bilshow «The Grand Tour» får verdenspremiere på Amazon Prime fredag morgen i de fem landene strømmetjenesten så langt er gjort tilgjengelig ( Storbritannia, Tyskland, Østerrike, USA og Japan).

Kan puste lettet ut

Mange har vært redde for å ikke få sett det nye showet i det hele tatt på grunn av Amazon sin tilbakeholdenhet med å lisensiere programmet til regulære TV-stasjoner.

Nå ser det ut til at alle fans av trioen kan pustet lettet ut. Hele 200 land ( og Norge er garantert en av disse) vil få tilgang til Amazon Prime  fra desember måned ( den nøyaktige datoen er ennå ikke klar).

Vi får vel en app?

Med unntak av selve hovednyheten er Amazon fortsatt stille om hvordan denne utrullingen skal gjøres. Men vi gjetter vel neppe helt feil om vi kan forvente oss en IoS og Android-app, samt en app for Smart-TV' er, Apple-TV og en dedikert player å bruke på PC og Mac.

Prisen for tjenesten er heller ikke klar, men om den britiske betalingsløsningen skal være noe å gå etter så kan du forvente et månedsabonnement på omlag 90 kroner.