Her er et knippe av helgens høydepunkter i Trondheim. Søk også i adressa.nos store Det skjer-kalender.

Fredag:

Etter en sommer tettpakket med spillerjobber, blant annet på Steinkjerfestivalen, Roskildefestivalen og Pstereofestivalen, ruller Skambankt videre på klubbturne denne høsten. Fredag kommer frontmann Terje Winterstø Røthing og resten av bandet tilbake til Trondheim. Det skjer på Byscenen kl. 22. Pris kr. 250 + avgift.

Les mer: Backstage med Skambankt

Dance With a Stranger er i ferd med å avslutte, men før det skal de intervjues om et langt musikkliv og dessuten holde konsert. Konserten og intervjuet inngår i Rockheims «Rockheimkunnskap»-konsept der de søker inn mot «kjernen av artistenes karrierer, og gir publikum et innblikk i opp- og nedturer, drømmer og virkelighet i rock- og popverdenen». Stedet er Rockheim kl. 21. Pris kr. 300.

Egersund-bandet I Was A King slapp sitt fjerde album, «Isle of Yours», tidligere i år, og spilte også med sin venn Robyn Hitchcock på Moskus i Trondheim i vår. Nå kommer de på egen kjøl, til Klubben på Samfundet. De spiller på Studentersamfundet kl. 22. Pris kr. 150/100.

Bård Tufte Johansen spilte sitt enmannsshow «Mann (44)» i Oppdal i går, i kveld kommer han til Trondheim for tre forestillinger denne helga. - Folk skal gå euforiske ut etterpå, slitne i magen etter å ha ledd mye, og bestemme seg for å ta en øl og sette igjen bilen. Etterpå drar de hjem og ligger med kjæresten - eller de finner seg noen å ligge med. Min forestilling skal være begynnelsen på en perfekt kveld!, forteller komikeren til adressa.no. Tufte Johansen spiller en forestilling i Olavshallen i kveld og to lørdag.

Les mer: Latter som bensin

«Et av Ibsens mest pessimistiske og minst spilte stykker fremstår forbløffende tilgjengelig, og som en vital feiring av livets muligheter», skrev vår anmelder etter premieren på «Når vi døde våkner». Nå er det siste sjanse for å få med seg stykket.

Trøndelag Teater i kveld kl. 19 og lørdag kl. 17.30 (siste spilledag).

Les mer: Desperat vakkert

Lørdag:

Ian Hunter returnerer til Trondheim denne helga. - Å turnere holder meg på tå hev. Vi skifter repertoar hver kveld, avhengig av hva slags sted vi spiller på. I mindre saler blir det flere ballader. På større steder blir det mer rock, fortalte Hunter til Adresseavisens Trygve Lundemo tidligere denne uka.

Voksenrockerne i The Skulls er tilbake og varmer opp publikum før Hunter-konserten lørdag. Det har de også gjort før, men nå med ny gitarist i Kåre Saksvik, og nye, egne låter. På scenen lørdag får de også hjelp fra korister. Det hele starter på Byscenen lørdag kl. 20.30.

Søndag:

Oppdalsgruppa Sol i Skuggeskog er aktuelle med singelen «Vi levde» og er ute på en slippturne som startet i Oslo denne uka. Ekteparet Ingrid og Einar Lian-Bjørgum og Øyvind Sandum spiller jordnær og harmonisk musikk med basis i akustisk gitar, trekkspill og trestemt sang. Bandet spiller på Antikvariatet i Trondheim søndag kl. 20.

Byscenen lørdag kl. 20.30. Foto: Richard Sagen
Olavshallen fredag kl. 20, lørdag kl. 18.30 (utsolgt) og lørdag kl. 21. Foto: Solum, Stian Lysberg, NTB scanpix
Varmer opp for Ian Hunter på Byscenen lørdag. Her under øving tidligere denne uka. Foto: Morten Andersen
Trøndelag Teater fredag kl. 19 og lørdag kl. 17.30. Siste forestilling.
Antikvariatet, Bakklandet søndag kl. 20.