Mesternes Mester har tidligere vært en enorm seersuksess for NRK, og kanalen viker ikke mye fra malen når de nå drar i gang sesong fem av realitykonseptet der 11 tidligere idrettshelter skal kjempe mot hverandre.

Les også: - Jeg er nok litt sidrumpa

Årets serie ble spilt inn fantastiske omgivelser i Italia, og også i år er Dag Erik Pedersen programleder på sitt sedvanlige trauste, men absolutt sympatiske vis. Noe av nøkkelen til at programmet skal funke er en god miks av deltakere.

I år har de truffet ekstra godt med gamle storheter som hopperen Roger Ruud og løpedronninga Ingrid Kristiansen, yngre utøvere som hopperen Johan Remen Evensen og noen mer ukjente navn som sportsdanser Kim Rygel. Stemningen i gjengen virker avslappet og god fra første stund og årets mestere er absolutt av det TV-vennlige slaget.

I tillegg til vår egen Kristiansen er Susann Goksør og Kjersti Grini samt Erik Solér og basketballspiller Marco Elsafadi folk som gir bra av seg selv og som tilfører litt energi til det ellers ganske så forutsigbare programkonseptet.

Det er fornøyelig å se Kristiansen ta styringen fra første stund med sin avslepne, men myndige trønderdialekt og et energinivå som skremmer vettet av yngstemann Evensen. Og det er også moro å se hvem som har holdt seg i form og hvem som muligens har brukt litt for mye tid på sofaen.

I tidligere utgaver av serien har seerne fått bli bedre kjent med menneskene bak de kjente idrettsnavnene, og det har til tider vært ”Hver gang vi møtes”-tendenser når vinen kommer på bordet i sene kveldstimer. Dette er helt klart noe av det aller beste med programmet.

Effektivt og uten unødvendig dramatikk formidles utøvernes liv og historier, deres styrker og svakheter slik at vi lar oss røre allerede i første øvelse når en deltaker trosser sterk høydeskrekk og vinner eller når gamle muskler seirer over de unge.

Mesternes Mester er ikke spesielt spenstig eller nyskapende, og serien er fullstendig prisgitt deltakere som har litt ekstra personlighet å dele. Heldigvis ser det ut til at denne sesongen har nettopp det. Den første episoden sluttet med Roger Ruud som forteller røverhistorier fra sin roadracing-karriere etter å ha banket de andre i utholdenhetstesten tidligere på dagen.

«Roger Ruud ruler», twitret Bjørn Eidsvåg sporenstreks. Da er jeg kanskje ikke alene om å la meg røre av gamle helter.

På grunn av lørdagens idrettsgalla gikk første episode fredag kveld, men fortsetter som lørdagsunderholdning fra neste uke.