– Det er en ære. Rekken av dem som har fått den før megviser at det ikke er hvem som helst. Det er veldig morsomt, sier EivindHoltsmark Ringstad (19).

Årets vinner av Arve Tellefsens musikerpris er fra Oslo, ogbegynte å spille fiolin som femåring. Da han var 14 år gikk han over tilbratsj, og har siden mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser.

Imars 2012 gikk han, som aller første nordmann, til topps i den prestisjetungemusikkonkurransen «Eurovision Young Musician 2012».

– Fantastisk musiker

Holtsmark Ringstad kjenner godt Arve Tellefsen, og er beæretover å motta hans egen pris.

– Arve Tellefsen har alltid vært et forbilde, det er han forveldig mange unge. I likhet med Ole Bull er han etter min mening en nasjonalhelt. Han er en fantastisk musiker, og en veldig bra person med god utstråling,mener prisvinneren.

Fredag kveld holder han sin prisvinnerkonsert iFrimurerlogen. I første halvdel av programmet får publikum blant annet høre BjarneBrustads «Capricci», Johan Halvorsen ogHändels «Passcaglia». I tillegg til Ringstad bidrar bidrarfiolintalentet Joakim Rødbergshagen (12) fra Trondheim, og pianist ChristianIhle Hadland.

I andre halvdel skal bratsjisten spille med Trondheimsolistene.«Trauermusik» av Paul Hindemith åpner denne delen av konserten, som avsluttes med«Allegro e Rondo Ongorese» av Carl Maria von Weber.

Studier i utlandet

Holtsmark Ringstad har aldri tidligere spilt medTrondheimsolistene, og er spent på morgendagens konsert.

– Det gikk fint da vi øvde i går kveld, jeg er veldig positivtil resultatet, forteller han.

De 100 000 kronene som prisen består av skal musikeren bruketil videre studier.

– Det er først og fremst en økonomisk støtte. Jeg har lysttil å reise ut, studere andre steder og ha time med andre lærere, så detplanlegger jeg foreløpig å bruke pengene til, sier han.

Konsert med Oslo-Filharmonien

Til høsten begynner han på en bachelorgrad ved Barrat Due.Neste store konsert er med Oslo-Filharmonien i Oslo konsertehus i oktober. Daskal han framføre Christian Sindings «Suite».

Arve Tellefsens Musikerpris er opprettet av Olavsfestdagene,som også finansierer og deler ut prisen. Prisen har som formål å inspirere unge, norske musikere somhar gjort seg kunstnerisk bemerket gjennom fremragende prestasjoner.

Den blefor første gang delt ut under Olavsfestdagene i 2010 til Vilde Frang.Dirigent Eivind Gullberg Jensen mottok prisen i 2011, og søstrene Ragnhild ogEldbjørg Hemsing i 2012.