Album Willie Nelson HEROES

Det er lett å bruke produktiviteten mot Willie Nelson og sukke over at det begynner å bli en stund siden han laget album som både var helstøpte og hadde nye eller nyere sanger som motor. «Heroes» er hans tilbakekomst til plateselskapet Sony som han forlot for nesten 20 år siden.

Den er galopperende sprikende med gamle og nye sanger, ulike samarbeidspartnere og litt for mye plass til to av sønnene. De beste sangene er likevel noe av det mest interessante han har gjort på lenge.

Mest nyskapende er strålende versjoner av Pearl Jams «Just Breathe» og Coldplays «The Scientist» hvor Nelson tar sangene til sitt landskap og gjenskaper dem på forbløffende vis. De er alene verdt plata. At han får med seg Snoop Dogg til så synge country i dophyllesten «Roll Me Up» bør vekke oppmerksomhet, til passe skjevt, men ganske sjarmerende resultat. Av hans nye sanger er refrenget «Come on back Jesus and pick up John Wayne on the way» en heltehyllest med stil, av en mann som fortsatt kan kunsten.

Høydepunkt: «The Scientist».

Kan fortsatt kunsten: De beste sangene på «Heroes» er noe av det mest interessante Willie Nelson har gjort på lenge, mener vår anmelder. Foto: NTB SCANPIX