–Dette er en god anledning for de som er nysgjerrige på det vi driver med til å se om Avant Garden er noe for dem. Man får en pekepinn på forestillingene våre, og vi er der og kan svare på spørsmål. Vi har hatt fullt hus de to siste sesongåpningsfestene, sier kommunikasjonsansvarlig ved teaterhuset Anne-Kari Risom Olsen.

På lørdag får publikum full oppdatering på Avant Gardens teatervår, med smakebiter fra noen av forestillingene, samt at Ane Aas fra RohdeAass produksjoner og Tone Pernille Østern fra Inclusive Dance Company er gjester og skal fortelle om sine forestillinger. I tillegg snurrer Dj Håkki plater gjennom kvelden, og det kommer til å bli servert noe å spise fra Bar Moskus' meny.

En date med Urbański

Torsdag startet feiringen av det som ville vært den tyske komponisten og dirigenten Richard Strauss' 150-årsdag. Fredag får du igjen muligheten til å være med på festen – I sin fremførelse av Alpesymfonien har Trondheim symfoniorkester alliert seg med Luftforsvarets musikkorps for på best mulig vis å ære Strauss' storverk.

Konserten begeistret Adresseavisens anmelder nok til at hun ga terningen 5 øyne, og kaller den for «en fjellopplevelse av de sjeldne».

Til og med lørdag er det også mulig å få et gjensyn med teaterforestillingen « Abrahams barn », som vant Heddaprisen i 2012. Dette er femte sesong på rad Svein Tindberg står alene på scenen og fremfører de over tusen år gamle tekstene som tar for seg de tre store religionene jødedommen, kristendommen og islam.

Pøbelstreker

I helga støtter Per Aarsund og band bestående av Jo Inge Nes, Kyrre Sætran, Tommy Haltbakk og Øystein Sandbukt opp om kreftforskningen ved St. Olavs Hospital når de « rocker mot kreft ». Bandet spiller på Øra kafé, Sunndalsøra fredag og i Leite i Straumsnes, Tingvoll lørdag. Publikum kan forvente nordmørsk rock, både nye og gamle låter.

–Kreft kan ramme alle uansett alder og ståsted og vi syns at å støtte forskningen på denne lunefulle sykdommen er en fin ting å gjøre som musikere, sier bandet i en pressemelding.

«Rusfrie dager» heter Ronny Pøbels ferske album. Musikken har dreid fra punk mot mer rock'n'roll, og tekstmessig handler det blant annet om «å ønske å være, leve og forbli rusfri samt oppfordringer til alle om å holde seg unna rusmidler», ifølge pressemeldingen. Pøbel spiller hos Steinkjer pønkforening fredag og på Rock Heaven i Trondheim lørdag.

Denne helga starter også Melhus sin oppvarming mot årets UKM; «Kul uke» byr på rundt femti ulike konserter og forestillinger rundt om i kommunen.

Strikkefest

Armer og bein tas i bruk når kunsthåndverker Ingun Myrstad lager strikkemaskin av mennesker. Myrstad har i høst reist rundt på skoler med prosjektet « Human Knitting Machine », lørdag og søndag kan du selv bli en del av den store strikkemaskinen. De digre garnnøstene som brukes har Myrstad strikket selv.

På Barrock, Brekstad, spiller Texacola og hitterværingen Therese Ulvan konsert, mens Fredrik Rasten og Torstein Lavik Larsen inntar Vår frue kirke søndag, og Mark Gregory gjester Antikvariatet med sin akustiske blues.

Krzysztof Urbanski, resten av TSO og Luftforsvarets musikkorps feirer Richard Strauss' 150-årsjubileum i kveld. Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen
Svein Tindberg fremfører «Abrahams barn» for femte sesong på rad. Foto: Kristin Svorte, Svorte Kristin
Klesdesigner Ingun Myrstad lager strikkemaskin av mennesker i helga. Foto: Mikaela Berg, adresseavisen