Det lurte Arild Rønsen på, i intervjuet som ble streamet direkte på adressa.no.

Åge ler sammenhengende i ett minutt før han svarer:

- Nei, det var ikke ikke det. Vi var dømt til å mislykkes økonomisk. Det var litt som bukken og kornsiloen, svarer Åge i intervjuet som ble streamet live fra Rock City i Namsos.

- Alt tok jævlig lang tid

- Hva har skjedd mellom Eldorado og nå - hvordan er det å gi ut plate i 2014, spør Arild Rønsen.

- Tja, nå streames dette intervjuet direkte på nett. Det var jo umulig å se for seg den gang, sier Åge.

- Og så presenteres det utrolig mye mer musikk nå enn tidligere. Den teknologiske utviklingen har demokratisert innspillingsmulighetene. I gamle dager bestemte du deg for å bli musiker, så laget du sanger, så fikk du kanskje platekontrakt, så fikk du kanskje gå i studio… Alt tok jævlig lang tid, sier han.

- Ingen skylapper

- I dag lager alle musikk på datamaskinen sin. De legger det ut på nettet og alle får høre det med en gang. Jeg greier nesten ikke å se noe negativt med utviklingen, sier Åge.

- Du er en moderne mann til å være over 60 år, sier Rønsen.

- Jeg har ingen skylapper. For meg er det en å tilegne seg ny kunnskap, så jeg kan snakke det samme språket når jeg treffer unge musikere, svarer Åge.

Senere i sendingen var Jørgen Roll, mangeårig festivalsjef i Norwegian Wood, og Sandra Kolstad, kritikerrost elektronisk musiker, også blant gjestene.

Tett på Åge

Det var forbindelse med utdelingen av Ramp-prisen på 250 000 kroner (som gikk til trondheimsbandet Soup) at Rønsen skulle intervjue Aleksandersen.

Underveis var det musikalske innslag fra fjorårets Ramp-vinner, Conor Patrick and the Shooting Tsar Orchestra, og den nye Ramp-vinnerne, bandet Soup.

Prudence er bakteppet

– Publikum kan forvente historier fra Åges karriere. Det blir også en del snakk om det å lykkes som artist, sa Rock Citys Eivind Berre til Namdalsavisa i forkant.

– Bakteppet for intervjuet blir hvordan Åge har jobbet i blant annet Prudence, og hvordan hans egen karriere startet. Det kan hende Rønsen får hentet fram noen historier ikke alle har hørt før, det kan bli veldig interessant.

Arrangementet er en del av kulturfestivalen Woodland – The sound of Namsos, som arrangeres til og med søndag.

Lørdag er det finale i bandkonkurransen Bandwagon, mens festivalens avsluttes søndag med konsert med Nord-Trøndelag Kammerorkester.

foto
Bakteppet for intervjuet blir hvordan Åge har jobbet i blant annet Prudence, sier Eivind Berre fra Rock City. Sandra Kolstad og Jørgen Roll deltar også i samtalen, mens Conor Patrick and the Shooting Tsar Orchestra og Soup skal spille.