–Vi ser frem til å tilby enda mere kultur både fra scene og kjøkken med mye aktivitet i alle etasjer og rom, men det blir en helt annen plass enn det det har vært, sier Bård Flikke i Trondheim Kultur & Næring AS (TKN).

Det nye konseptet som skal inn i Brukbars gamle lokaler ved Prinsenkrysset i Trondheim vil ifølge Flikke nå bredere ut enn Brukbar, men detaljene for lokalene er ikke på plass enda.

–Vi gleder oss veldig, og bobler over av ideer, men konseptet er i støpeskjeen fortsatt. Men det blir ikke en nattklubb. Det vil bli mer bar/restaurant/kafé, sier Flikke.

«Søstrene Karlsen»

Det er Kulturstiftelsen Sparebank1 som er ansvarlig for huset og leier ut lokalene. De rådførte seg med TKN, som står på eiersiden av Byscenen, og sammen bestemte de seg for å skape et helhetlig tilbud både for scenedrift og restaurantdriften på huset.

–Vi håper Byscenen og den nye naboen vil skape synergier seg imellom, sier Flikke.

Flikke og DumDum Boys, som eier Trondheim Kultur & Næring AS, har tatt med seg Trond Åm og Nina Cathrine Karlsen, fra henholdsvis «Kalas & Canasta» og «Søstrene Karlsen bar & kjøkken», med på laget.

–Ettersom Nina Cathrine Karlsen allerede er i styret og på eiersiden i TKN AS er det naturlig at vi inngår et samarbeid og felles eierskap med både henne og Trond Åm. Folk vi kjenner godt, og som har lang og bred erfaring fra restaurantbransjen, sier Flikke, som har et lite håp om å åpne i desember.

–Jeg tror at utelivet i Trondheim har godt av å fornye seg, og det vil alltid være plass til kvalitet og et spennende nytt utested, men vi må innfri. Nå vil vi bruke de neste månedene til ombygging, og lage et levende kultur- og restauranthus.

Brukbar + Blæst

Lørdag holdt Brukbar sin siste fest i sentrum, før de skal flytte inn i Blæsts lokaler på Solsiden. To av byens beste kulturscener blir dermed én, med ambisjon om å bli landets beste scene for konsert og klubb.

Det nye utestedet på Solsiden vil beholde elementer fra både Brukbar, Supa, Pair-A-Dice og Blæst. Første etasje og uteserveringen vil være som på Brukbar i dag, mens scenen i andre etasje vil suppleres med det som gjøres på Supa.