Det kommer frem i en revisjonsrapport Adresseavisen har fått innsyn i, som kartlegger Rock Citys transaksjoner med nærstående.

Ikke god nok internkontroll

Den konkluderer med at selskapets praksis ikke er i henhold til prinsipper for god internkontroll.

Blant annet peker rapporten på følgende:

Det mangler avtaler med ansatte som selger tjenester til firmaet, avtalene med ansatte er ikke kvalitetssikret med innhenting av tilbud fra andre tilbydere og selskapet mangler oversikt og rutiner.

I rapporten fremkommer det at flere sentrale ansatte fra 2009 og frem til 2012 har fakturert betydelige beløp til sine private firma. Mange av disse beløpene er ikke tilstrekkelig dokumentert.

Vil få slutt på ryktene

Styreleder i Rock City, Erik Stene, forteller at de gikk ut med denne informasjonen fordi selskapet ønsker å være så åpne som mulig.

- Vi er et selskap som forvalter store offentlige midler og vi forstår at de disponeringer som er gjort i selskapet er av offentlig interesse.  Når vi nå offentliggjør denne informasjonen ønsker vi å bli ferdige med spekulasjoner og rykter.

- Hva vil dere gjøre videre med denne informasjonen?

Det vi skal gjøre nå er å vurdere disse opplysningene i styret og se om det er noe økonomisk eller juridisk vi må ta hensyn til.

Årelang utbetaling

Det kommer frem i rapporten at en tidligere ansatt hadde en to måneders avtale med Rock City en tid etter at han sluttet i selskapet. Utbetalingene på 30 000,- i måneden fortsatte likevel i flere år uten at det foreligger noen avtale på dette.

- Er det levert tjenester tilsvarende disse utbetalingene?

- Det er et spørsmål vi ikke kan svare på siden det ikke foreligger skriftlige avtaler. Det er noe de som satt i ledelsen den gangen må svare på, sier Stene.