Varmegradene krøp over 20-tallet da artistene entret scenen på Torget under VG-lista. Favoritter som The Main Level, Julie Bergan, Katastrofe og Freddy Kalas fikk 13 000 trøndere til å kaste hendene i været og rikke på dansefoten. Til tross for lydproblemer på konserten i Stavanger, virket det som om alt var på plass under gårsdagens konsert.

Ble folkefest med sangen «Jovial»

Sangen som kanskje fikk mest respons var Freddy Kalas med «Jovial». Vivian Geyger og Sacha Boff fra Italia var en av de som sto og danset til rytmen. Geyger fortalte til Adresseavisen at hun var imponert over showet.

- Jeg synes dette er veldig, veldig bra! Men trønderne burde slå seg litt mer løs og danse mer, mente hun.

Gunn Randi Fossland var med som mor under konserten. Hun tilhørte et reisefølge på over 40 stykker, de fleste av dem tenåringer, som dro fra Aure på Nordmøre i Møre og Romsdal i buss for å ta del i konserten.

- Vi er på busstur med 40 ungdommer og fire voksne i regi av ungdomsrådet i Aure kommune.

Hun forteller at dette har blitt en populær tradisjon. Som forelder syns hun at arrangementet er bra, men at de har informert ungdommene om å gå sammen to og to, ha mobilen på og å nok drikke vann.

Vil stå lengst mulig fremme

Adresseavisen snakker med syv jenter i alderen elleve til tolv år, som sitter i solsteiken og venter på å slippe inn i Golden Circle-området. Jentene har rigget seg til med tepper, brus, is og mat.

- Jeg fikk beskjed av mamma om å kjøpe masse mat, forteller Thea Elise.

Én time før konsertstart har de allerede ventet i sju timer, og har enda en god halvtime før de slipper inn i sirkelen.

- Vi vil stå lengst mulig fremme fordi vi da kan ta på artistene hvis de for eksempel kommer ned fra scenen, sier jentene.

På spørsmålet om hvem de er for å se, roper alle i kor:

- The Main Level!

- De er så kjekke, flinke å synge og snille. Vi er stor fan av dem, sier Maria.

Hvorfor synes dere de er så kjekke?

- Det er bare noe spesielt ved dem.

Fin stemning

Av sanger de håper å få høre er det "My girl" av The Main Level som står øverst på ønskelista, og "Arigato" av Julie Bergan.

De beskriver stemningen i køen som fin, og har hatt mulighet til å gå på toalett og fylle på vann underveis.

De gleder seg også til å se Jesper Jenset og Katastrofe.

Gradestokken viser 21 varmegrader, og vaktleder i Røde Kors, Bent Hellem forteller at både de og vaktselskapet har bidratt med vann til tørste i køen. Han har ikke fått melding om alvorlige hendelser i køen så langt.

- Vi vil fortsette å følge med utover konserten, og sørge for at de som trenger det får i seg nok væske, forteller han.

FOR KONSERTGLADE: Studentersamfundet i Trondheim skal pusse opp akustikken i Storsalen

Gleder seg: Jenetene sitter i solsteiken og venter på å slippe inn i Golden Circle-området. De har rigget seg til med tepper, brus, is og mat. Fra venstre: Thea Elise, Sandra, Arina, Maria, Aurora og Celina. Foto: Leikny Skjærseth