Se oversikten over konsertvåren 2010 her

Bård Sande, ansvarlig for UT-guiden i Adresseavisen og overvåker av alt som rører på seg i Trondheim av konserter er ikke i tvil om at vårsesongen 2010 blir en fantastisk tid å være konsertgjenger på i trønderhovedstaden. Og på spørsmål om hva som blir det aller største kommer svaret umiddelbart.

- Det er Kiss, sier Sande. - Uten tvil.

Supergruppa fra New York spiller i Lerkendalparken av alle ting ( m.a.o. parkeringsplassen utenfor Lerkenda Stadion) den 8. juni. Sande er ikke i tvil om at dette blir sommerens store snakkis.

- De har kanskje ikke den samme betydningen i musikkverdenen som de engang hadde, men jeg regner med de vil varte opp med et forrykende show.

Mangfold på mange scener

Sande mener at det som mest av alt preger konsertvåren 2010 er mangfoldet i både artister og scener.

- Det har kommet til flere scener de siste årene og det er helt klart mye å få med seg. De litt større artistene har fått et større utvalg i scener og det tror jeg helt klart gjør det attraktivt. Dokkhuset har blitt en flott scene for jazz og Verkstedhallen er i ferd med å etablere seg etter flere store konserter det siste halvåret. I løpet av vårparten åpner også Byscenen i Arbeiderforeningen. Det blir spennende å se hva slags artister de klarer å trekke til seg.

Her er de største artistene som spiller i Trondheim i vår.

Folkekjære skotske helter går 500 miles til Trondheim

Vårsesongen byr på en rekke store nasjonale navn som Minor Majority ( Blæst 22.01.), Henning Kvitnes og Jonas Fjeld ( Royal Garden 30.01.) og Jaga Jazzist ( Samfundet 30.01), men også en hel bråte med internasjonale artister tar turen innom Trondheim i år.

- To gode svensker meds «ström» i etternavnet kommer, sier Sande. - Thåström i Verkstedhallen (30. januar) og Stefan Sundström i Dokkhuset (24. februar). Ringreven Tom Russell kommer også til Dokkhuset (1. februar), mens texas-blueshøvdingene The Fabulous Thunderbirds kommer til Nidaros Bluesfestival (16. april). Skotske The Proclaimers gjorde en populær opptreden i byen i fjor og kommer tilbake til Royal Garden Hotell 1. mai.

Det aller største internasjonale navneet dukker opp allerede den 12. februar da danske Mew spiller for det som garantert blir en fullsatt storsal på Samfundet.

Glam-rock på Rosendal Teater

Som en liten kuriositet er det også verdt å nevne de gamle glam-rock heltene i Slade som tar turen til Trondheim og Rosendal Teater for å sparke i gang Trondheim Rockfest den 22. januar.

Hva med litt senere på vårparten? Noen tips?

- Utpå vårparten spiller Åge Aleksandersen og Sambandet, D.D.E., Raga Rockers og Thomas Dybdahl i Samfundet, sier Sande.

- Og i Olavshallen kommer som kjent de originale Gitarkameratene, som forøvrig allerede er utsolgt, men også Kurt Nilsen og kubanske Omara Portundo fra Buena Vista Social Club. For de minste og foreldrene er Rasmus og Verdens Beste Band i Olavshallen 7. februar verdt å merke seg.

Se den fullstendige oversikten over alle vårens konserter i KulturAdressa lørdag 16. januar.