Det fins knapt noe annet norsk band som har så mye energi, virtuositet og musikalske krumspring som trioen i Gammalgrass. I årevis har de spilt hatten av publikum, men det er først nå de gir ut plate. At de har kalt debutalbumet «Obsolete Music 1» tyder på at det kommer mer. Og godt er det, for Gammalgrass på plate er slettes ikke verst.

Fiolinist Ola Kvernberg, multiinstrumentalist Stian Carstensen og kontrabassist Ole Morten Vågan skaper uimotståelig berikende musikk, som selvfølgelig går urimelig fort i perioder og er full av spillopper. For dette er en gjeng teknisk briljante karer som verken tar seg selv eller musikken for alvorlig. På balladen «I Love You So Much It Hurts» leiker Carstensen seg med steelgitaren, men det er på de kjappeste låtene som «Myrstäckum Fantobile» og Kvernbergs «Oriental Hoedown» at det virkelig bobler over av musikalsk iver. Så til de grader.

Bluesgrassfesten er for alvor i gang når bandet spiller «Katy Hill» og «Baroque Bach Mountain». Samtidig er jeg nødt til å trekke fram den nydelige tolkningen av Carl Engels «Sea-Shell», og ikke minst David Bowies «Life On Mars» som man umiddelbart forelsker seg i.

Høydepunkt: «Oriental Hoedown»

Anmeldt av VERONIKA SØUM