– Vi har ikke rukket å tenke så langt ennå. Men vi blir i hvert fall hjemme. Dette må vi få med oss, sier Inger Beate Berg (60).

Sammen med ektemannen Lars bor hun i barndomshjemmet i Smistadvegen, bare noen hundre meter fra scenekanten hvor Bruce Springsteen opptrer foran 35 000 publikummere tirsdag 26. juli.

– Når jeg står oppe på hemsen ser vi rett ned på scenen. Jeg synes dette er topp. Det er stort at «kongen» kommer! sier Berg.

Konserten til Bruce Springsteen ble utsolgt på 21 minutter fredag morgen.

– Mye leven

Hun har inntrykk av at konsertnyheten også er godt mottatt blant de andre naboene i boligklyngen som er nærmeste nabo til idrettsanlegget.

– De som eventuelt ikke vil være her er jo varslet i god tid sånn at de kan dra bort.

Selv har de opplevd en rekke store arrangement nabolaget gjennom årene. Under VM i 97 leide de ut huset.

Berg vokste opp i Smistadgrenda og tok etter hvert over barndomshjemmet. Fire sønner har vokst opp i huset, og familien har fulgt utviklingen av det store idrettsanlegget tett. Kontrasten er stor fra de landlige omgivelsene hun vokste opp i, til idrettsarenaen som skal huse Trondheims desidert største konsertbegivenhet gjennom tidene.

– Det har vært mye leven her, med sprenging og graving. Men en blir vant til det. Nå er jeg bare glad for at de får brukt anlegget, etter alt arbeidet som er gjort her.

Spent på folkemengden

Berg er ikke redd for gård og grunn når 35 000 feststemte konsertgjengere kommer så og si inn i hagen hennes.

– Det er jo på en tirsdag, det blir ikke det samme som en lørdag hvor folk kanskje strekker kvelden enda lenger. Også er det vel et ganske voksent publikum, det er ikke noe hiphop-danseshow det her.

Og selv om hun gleder seg til Springsteen, er hun spent på trafikken og folkemengdene. Det er ikke lyskryss eller gangfelt i området. Berg og naboene opplever at trafikken er svært kaotisk ved store arrangement, som for eksempel Barnas skidag.

– Bussløsningene holder aldri på disse dagene, og det er et yrende liv overalt. Vi håper bare det ikke skjer en ulykke. Det er snakk om utrolig mye folk som skal komme hit, sier Berg.

Det vil bli satt opp busser til og fra arenaen, opplyste arrangørene i går. - Det jobbes med å stenge Kongsvegen slik at all biltrafikk mellom trafikkmaskinen inn til Flatåsen og rundkjøringa til Stavset kun trafikkeres av nødetater og de som bor langs vegen, fortalte arrangør Mård Askim til Adresseavisen i går.

Håper hagen får fred

En annen nabo, Lars Jørgen Alfsvåg (74), er ikke like entusiastisk.

– Vi må vel stå ut dette. Jeg er ikke så fryktelig interessert i den musikken her, jeg kjenner ikke til den. Men barna våre ser nok litt annerledes på saken, sier Alfsvåg.

Han er tidligere organist i Trondheim og har spilt i mange tusen begravelser gjennom over 40 års virke. Men «seremonien» som Springsteen og hans E Street Band holder på nabotomta vet han foreløpig ikke om han skal overvære.

– Vi har ikke snakket om det. Men det kan godt være det er en del som har lyst til å være hos oss den dagen, sier Alfsvåg, som flyttet inn i huset i 1966.

Under tidligere storarrangement har han opplevd at folk har tråkket over plenen og han har fått skader på planter og vekster i hagen.

– Jeg måtte plante mye på nytt igjen. Jeg håper vi slipper det nå, sier 74-åringen.

Trønderske kulturprofiler jubler imidlertid over å få «The Boss» til Trondheim. - Det som er med Springsteen, betraktet på avstand, er at han ble aldri noen kjendis, han er bare kjent. Han holder på med musikk, og det tror jeg er noe av nøkkelen. Det er ikke tvil om hva han holder på med, sa Åge Aleksandersen.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast

foto
foto