- Det er jo en plass med en vanvittig utsikt. I tillegg ville vi gjøre noe utradisjonelt og folkelig. Vi skal ikke ha noe gallatilstelning for fiffen, vi er opptatt av å ha en folkelig profil på det vi gjør, sier markedsansvarlig i Melhusbanken Johan Gangstad.

Det er lokale artister og musikere som skal stå på den utradisjonelle scenen den 23. august. En av dem er Cecilie Eide, som vant Melhus kommunes kulturstipend i fjor. I tillegg kommer Petter Øien og Magne Almaas fra bandet Sie Gubba og Melhus Janitsjar.

Les også: 20 år med gubberock

Servering, strøm og scene

Kombinertløper Jørgen Graabak, som Melhusbanken sponser, skal også være til stede. I tillegg til gratis konsert kan banken kan friste med middag til alle som møter opp.

- Hvilke praktiske utfordringer fører det med seg å holde konsert på Melhus kommunes høyeste punkt?

- Vi har ikke møtt på noen store hindringer. Detaljene er på plass nå, så dette skal vi få til. Vi har fått god hjelp og støtte i planleggingen av arrangementet, så vi skal nok få både scene, strøm og servering på plass. I tillegg har vi bestilt godt vær, men det har vi ikke fått bekreftet ennå. Konsert blir det uansett!

Det er mulig å benytte seg av flere ulike turruter opp til toppen av fjellet, men for eldre, funksjonshemmede og familier med småbarn vil det bli anledning til å sitte på med minibuss oppover.

Les også: Hoppet fra 220 meter høy mast i Vassfjellet

Unikt tilbud

Det er Telenor som eier anlegget øverst i Vassfjellet, og dette er første gang de tillater at området brukes til et arrangement i denne størrelsen.

- Vi har vært i dialog med Telenor, og de syntes vi hadde et spennende prosjekt. Forutsetningen for at vi får arrangere det, er at vi ikke har tilgang til enkelte skjermede områder og at det ligger noen føringer på hvordan trafikken oppover skal foregå, sier Gangstad.

Han forteller at de har fått god respons på arrangementet på Facebook.

- Men vi vet jo ikke hvor mange som kommer – om vi må ha mat til hundre eller tusen personer, sier Gangstad.