Tommy Tee er en av få artister i landet som kan gå rundt med gudfar-status i sin sjanger. Denne gang er mer spenning enn normalt knyttet til plateslippet, på én måte er dette en slags debut. «Musikk ække viktig» er hans første norskspråklige.

Han er ingen stor lyriker, uten tvil flere hakk bedre bak spakene. Men på norsk er rett-frem-stilen Tee kjører sjarmerende, den kompenserer også for mangelen på låtskriver-kompetanse – som på «ICK» hvor han proklamerer at «området er ditt, området er mitt, skarru ha no beats får'u komme over hit».

Singelen «Hopp i havet» har vært ute en stund, og her legger Chirag fra Karpe Diem et vers som nok en gang stadfester hvorfor han snarest må få ut et soloprosjekt («sa nei til million-deal med Diplom Is/alle syntes at det var real, men jeg er en en idiot-kis»). Arif og Oter, som her representerer den nye generasjonen, leverer også til høyeste karakter og kunne med fordel fått flere vers å vise frem ferdighetene sine på. Et gjenhør med Lars Vaulars bråkjekke side er også til å sette pris på, samtidig er andre bidragsytere noe preget av tidens tann.

Tee setter sitt solide, dunkle og litt skitne stempel på produksjonen. «Musikk ække viktig» er derfor viktig nok, og en påminnelse om at gudfar ikke er ferdig.

Høydepunkt: «Hopp i havet»

Anmeldt av ALEXANDER ØVERÅS KARLSEN

foto