På papiret kan det ha sett ut som en litt vanskelig konsert, med innslippet fortsatt i en tidlig fase og ikke ubetydelige mengder regn, men Bokassa lot seg ikke skremme av verken været eller av publikum som gjemte seg under regntøy. Etter 20 minutter ble det til og med dannet en liten moshpit midt i mylderet av regnjakkene.

Trioen Bokassa har en fot i stonerrock og den andre i punk/hardcore, passende beskrevet som stonerpunk av bandet selv. Tunge, melodiske stoner-riff gires ofte opp til et høyt punk-tempo, og kombinert med et stødig og meget habilt komp, en heftig scream-vokal og det klassiske fotballkoret som baner seg vei inn i fengende refrenger, skaper Bokassa et svært, tungt og fett lydbilde til tross for at de bare består av gitar, bass og trommer.

Jørn Kaarstad (gitar/vokal), Olav Dowkes (slagverk) og Bård Linga (bass) i Bokassa skapte liv på Veita scene.

Av og til blir det riktig så metal-mørkt på scenen også, som på åpningslåta «Impending Doom» og i den seige, nærmest Burzum-aktige introen på «Immortal Space Pirate (The Stoner Anthem)». Men stonerrocken er aldri langt unna. Det er den som ligger i bunn for det meste bandet gjør.

Bokassa er teknisk gode musikere, uten at konserten bærer preg av å være noen oppvisning i ferdigheter. Trioen er kledelig ujålete, og frontfigur Jørn Kaarstad har en jovial tone med publikum uten at det blir for mye. Bandet fra Trondheim er heller ikke fremmed for ølpauser, noe som er forståelig og sikkert livsnødvendig for stemmen til Kaarstad. På noen av snakke- eller syngepartiene faller de litt igjennom, men lydmannen er som regel kjapt ute og justerer. Lyden på Veita scene får mer enn godkjent torsdag kveld.

Det ble noen ølpauser på Jørn Kaarstad underveis i konserten.

Det er nemlig et høyintensivt show Bokassa leverer, med ei setliste stort sett bestående av låter fra plata «Divide & Conquer». Kaarstad holder det hele i gang på imponerende vis, med intrikate stonerriff og en stemme som fint holder i de litt over 40 minuttene konserten varer. Det er flere gode øyeblikk underveis, og for undertegnedes del kommer et par av dem i form av «You Bring Party, I Bring Gasoline» og «Five Finger Fuckhead», to av de sterkeste låtene refreng- og fotballkormessig.

Bård Linga utgjør sammen med Olav Dowkes Bokassas stødige komp.

Konsertens høydepunkt rent publikumsmessig dukker opp på over sju minutter lange «Immortal Space Pirate (The Stoner Anthem)». Den er kroneksempelet på at Bokassa greier å forene en haug med sjangre uten at musikken blir et salig rot. Anthem-en er innom alt fra metal til hardrock og rockabilly, og når du får med publikum til å klappe og synge «we’re all doomed to die», mens regnet fortsatt høljer ned og klokka knapt er blitt seks, vet du at du har lykkes på scenen.

Les flere anmeldelser og saker fra Pstereo her.