- Tusen takk til Charlotte Audestad, skriver Marit Bjørgen på Twitter etter å ha hørt den skreddersydde bursdagssangen sin fra musikeren fra Hitra.

I dag fyller nemlig skidronningen 35 år, og artist og låtskriver Charlotte Audestad har i den forbindelse laget en bursdagshyllest utenom det vanlige: en sang med tilhørende musikkvideo.

Audestad var i Falun og heiet frem skidronningen under VM. Nå heier hun gjennom sangen, og det ligger ingen skjulte budskap i låta «Ikke gi dæ no».

– Da jeg kom hjem fra Falun, tenkte jeg: «herregud, hun kommer til å gi seg». Jeg fikk lyst til å starte en folkebevegelse for at hun skal fortsette ett år til. Hun må bare peise på, sier Audestad, som også har fått hjelp av Bjørgens lagvenninne Heidi Weng i musikkvideoen.

Se video: Om lag 100 mennesker møtte opp på Marinen i Trondheim for å være med i musikkvideoen

Et forbilde

Den 31 år gamle artisten og låtskriveren fra Hitra understreker at hun har full respekt for Bjørgen om hun velger å legge opp, og at sangen og musikkvideoen først og fremst er en hyllest til skidronningen og alt hun har oppnådd.

– De som kjenner henne veldig godt sier at idrettsstjernen Marit Bjørgen ikke når mennesket Marit Bjørgen til knærne en gang. Det sier veldig mye. Hun er ikke bare et forbilde for folk som driver med idrett. Hun er et forbilde for alle som har lyst til å være gode mennesker, sier Audestad.

Det er Puzzlefilm som står bak musikkvideoen, og Xact dance crew i Trondheim har koreografert dansen til den ferske låta.

foto
– Da jeg kom hjem fra Falun, tenkte jeg: «herregud, hun kommer til å gi seg». Jeg fikk lyst til å starte en folkebevegelse for at hun skal fortsette ett år til. Hun må bare peise på, sier Charlotte Audestad om hvorfor hun laget sangen. Foto: Christine Schefte