Hästpojken er slett ikke en gutt som driver med hest. Det er et svensk band som har gjort sitt navn bemerket siden de slapp sitt album «Caligula» i Sverige i februar i år.

Med låter som «Cyklar och Knark» og «Utan Personlig Innsats», kan man lett mistenke at dette er en gjeng med barnslige gutter. Under møtet med gutta under trøndersola på Storås' backstageområdet onsdag kveld, ble mistanken bekreftet. Guttene, vokalist Martin Elisson, gitarist Adam Bolméus, gitarist Pontus Tengren, Joel Alme på synth og Nico Janco på trommer, var i riktig så god form. Så vi spurte ganske enkelt: Hva burde nordmenn vite om Hästpojken?

Slipper å bevise på Storås

Joel Alme: - Martin er i hop med en strippar! Og jeg er økonomisk uavhengig.

Pontus Tengren: - Ja, han er milliønær. Men jeg er arbeidsløs og elsker sea food. Også møttes vi i veldig dårlige kretser. Veldig dårlige. Det var substanser og mycket frydefullt kalas.

Kalas var det i kveld også. Svenskene varmet opp til konserten med øl og vin, og var det man kan kalle avslappet. Ingen nerver å spore, på tross av at de ikke har vært mye i Norge før.

Martin Elisson: - I Norge spiller vi for ufrelste.

Pontus Tengren: Ja, når folk ikke har så høyre forventninger, fordi de ikke kjenner oss så godt ennå, er det mye artigere å spille.

Adam Bolméus: Vi har så mye å bevise i Sverige.

Pontus Tengren: Her skal vi bare sjunge och festa, til vi skal videre i morgen.

Spille til fingrene blør

- Vi kommer til å spille så fingrene blør! var guttas klare beskjed. Da vi snakket med dem gledet de seg mest til å spille sin nesten nye låt «Tex Mexÿ».

Adam Bolméus: Og vi kommer til å si at vi spiller den på scene for første gang, selv om vi egentlig ikke gjør det. Haha!

Om publikum lot seg lure, vites ikke, men Hästpojkens kritikerroste plate slippes i alle fall i Norge 25. august.

Foto: VEGARD EGGEN