I kveld står amerikaneren på scenen i Byscenen i Trondheim. Hvis det ikke var for kjenningsmelodien til Alan Balls HBO-suksess ville dette intervjuet aldri funnet sted. Det er i hvert fall hovedpersonens egen analyse av egen rakettkarriere.

Takker True Blood

– Du hadde ikke ringt meg hvis det ikke var for «True Blood», hadde du det da? Jeg har mye å takke Alan Ball for. Når mange nok ser en sånn serie, er det noen som sjekker ut musikken til han som lager kjenningsmelodien også. Jeg kunne ikke spilt i Norge hvis det ikke var for «True Blood», sier Jace Everett (38).

«Bad Things» ble sluppet som singel allerede i 2005, men det er først med den NRK3-sendte tv-serien at det er blitt gjennombrudd for Everett. Selv så han ikke serien før den gikk inn i fase to.

– Jeg hadde ikke HBO da, så jeg fikk ikke fulgt med før den andre sesongen, sier Everett som har møtt Alan Ball (52) et par ganger.

– Å si at vi er omgangsvenner er en overdrivelse, men vi har tatt en drink sammen, for å si det sånn. Han er både intelligent og hyggelig. En uvanlig kombinasjon.

Avskyelig og sexy

Som serieskaperen, synes Jace Everett også at produktet «True Blood» mikser ulike karaktertrekk og lager en uimotståelig pakke.

– Serien er latterlig, avskyelig, sexy og morsom. Det handler om å ikke tan det så seriøst, sier han.

I sin mest kjente låt truer Jace Everett med fysisk bestrafning. Resten av amerikanerens platekarriere er muligens litt mer alvorstynget. Nå opererer han også i en sjanger som ofte forbindes med tristesse og med blues, country og bluegrass som musikalske uttrykk. Han har bodd i Texas og har senere bosatt seg i Nashville, men vet ikke om han hører mer til den ene leiren enn den andre.

– Det viktigste for meg er at musikken skal høres ekte ut. Jeg tror jeg hadde laget den samme musikken om jeg bodde i Oslo også.

Senkveld på fredag

Konserten i Trondheim innleder en middels stor turné som utelukkende tar ham til Skandinavia og Storbritannia. På torsdag sitter han i sofaen for opptak hos Thomas og Harald på TV2 og i slutten av neste måned er han tilbake i hjemlandet igjen. Han håper på snarlig retur.

– Det er ikke planlagt noen festivaljobber i Europa denne sommeren. Jeg er ikke berømt nok ennå, men kanskje får jeg skaffe meg et publikum så jeg kan komme tilbake neste sommer.

Til høsten starter innspillingen av Everetts fjerde plate. I dag vet han mer om hvordan kveldens konsert, enn om det som er oppfølgeren til karrierehøydepunktet «Red Revelations» som kom i fjor.

– Jeg vet ikke helt hvilken retning den nye plata tar. Vi begynner i november. Konserten i kveld har jeg store forventninger til. Det er den første på en ny turné, men jeg håper vi ikke er altfor forsiktige. Jeg har med meg de samme folkene som på plata, og satser på at heller ikke publikum holder igjen, sier Jace Everett.

Spent før kveldens konsert: Konserten i kveld har jeg store forventninger til. Det er den første på en ny turné, forteller Jace Everett som er blitt verdensstjerne etter at han fikk kjenningsmelodien på vampyrserien True Blood
Fantastisk kjenningsmelodi: Jace Everetts «Bad Things» er blitt en hit etter en meget heldig symbiose med Alan Balls introfilm til True Blood.