Cd El Doom & The Born Electric: EL DOOM & THE BORN ELECTRIC

Ole Petter «El Doom» Andreassen har bakgrunn fra band som Thulsa Doom, The Cumshots og Black Debbath. Her har han invitert med seg et knippe rutinerte musikere (som Ståle Storløkken, brødrene Ohr fra El Cuero og Jon Eberson) til å fordype seg i rytmisk intrikat riffbasert tung rock med tydelig referanse både til 1970-tallets progrock og dagens progressive metallscene.

De sju låtene er massive og dynamiske, bygget opp av riff som vris og vendes, med drivende temposkifter og en karakteristisk vokal som oppleves som i overkant outrert. Aller best fungerer det på åpningslåta «Fire don't know» som åpner med et kanonriff og utvikler seg til et nær ti minutters monster med flere partier enn jeg klarer å telle, med Mastodon-inspirtert riffing, gitar- og orgelsolo.

Musikken er i det hele tatt ekstremt rik i uttrykk, spekket med enkeltdetaljer, som de fine kassegitarene mot slutten av «It's Electric» eller gitarlyden og riffet på «With full force» som er et tydelig nikk til King Crimsons Robert Fripp. De ligger tidvis tett opp til sine forbilder, men samtidig setter El Doom sitt eget fingeravtrykk på låtene og bidrar dermed til å revitalisere en ofte utskjelt sjanger.

Høydepunkt: «Fire don't know».

Musikken er i det hele tatt ekstremt rik i uttrykk, spekket med enkeltdetaljer, skriver Adresseavisens anmelder om El Doom & The Born Electric.