The Rolling Stones har rocket sokkene av folk gjennom de siste 50 årene, og feirer med dokumentarfilmen «Crossfire Hurricane». Den offisielle lanseringsdagen er mandag 7. januar, men Rockheim inviterer til en gratis forhåndsvisning på lørdag.

Spennende historie

Rockehistoriker på Rockheim, Terje Nilsen, har allerede smugkikket på filmen, og forteller at han gleder seg til å se resten.

- Regissøren har greid å fange det essensielle ved bandets historie. Den viser hvordan bandet og musikken ble formet, og hvordan musikken formet dem, sier han.

Dokumentaren byr på nye låter og tekstlinjer som aldri før er utgitt.

- Det blir to timer med intens stemning, om et band som formet og oppfordret oss til å utfordre foreldregenerasjonen, fortsetter Stones-tilhengeren.

Passer for alle

Filmen har vært forhåndsvist på utvalgte kinoer i USA og Europa i høst og på NRK 2. Men under lørdagens visning får publikum også se et spesialintervju med regissøren, Brett Morgen. Det er materiale som heller ikke har blitt vist tidligere. Nilsen mener dette er dyrebart stoff som vil tilfredsstille både blodtilhengere og folk flest.

Visningen begynner klokken 14.00, har plass til 250 stykker og er, hvis man skal tro Nilsen rett, et rockehistorisk dypdykk uten like.

- Dette er filmen over alle filmer, avslutter han.

på Rockheim, lørdag 5. januar klokken 14.00.