Av fire politikere Dagens Næringsliv har undersøkt, er Sylvi Listhaug den som har færrest følgere, men skaper størst engasjement på Facebook.

Det viser en undersøkelse avisen har gjort.

Mens statsminister Erna Solberg (H) har 177 669 følgere og Jonas Gahr Støre (Ap) 139 145 følgere, skaper de henholdsvis 1,1 og 0,9 prosent engasjement på Facebook, viser undersøkelsen.

Skaper mest engasjement

Sylvi Listhaug derimot har 93 795 følgere og et engasjement på 10,8 prosent.

Den som skal ha en del av æren for det sterke Listhaug-engasjementet er hennes politiske rådgiver Espen Teigen (24) fra Stjørdal.

- Det er jeg og Sylvi. Vi deler litt på det, sier Teigen til DN.

Teigen har bakgrunn som spesialrådgiver i Frp og blant annet har jobbet med Facebook. I mars i år ble han politisk rådgiver for statsråden.

Bidrar med ideer

Siden november i fjor har Listhaug fått nesten 90 000 flere følgere.

- Hun kommer med noen ideer, og jeg kommer med noen. En statsråd med så stort trykk på seg, kan ikke gjøre det alene. Men alt er selvfølgelig hennes ansvar, sier Teigen.

I helga postet Listhaug en oppdatering der hun tok til motmæle mot en kommentar av Hege Ulstein i Dagsavisen, som hun mente var «gjennomsyret av hat, hån og nedlatenhet». Tirsdag hadde innlegget blitt kommentert mer enn 1460 ganger, med en rekke undertråder.

Hennes svar til Kristoffer Joner og reklamebyrået Anoraks kritikk av henne mandag kveld, er blitt delt mer enn 3600 ganger.

- Utfordrende for demokratiet

Konsernsjef Preben Carlsen i kommunikasjonsbyrået Trigger mener Listhaugs bruk av sosiale medier kan skape utfordringer for demokratiet.

- Det kan fort bli fristende å nøre oppunder fordommer som ikke er rotfestet i virkeligheten. Det positivt at ting man er interessert i dukker opp i nyhetsfeeden. Det negative er faren for et «tunnelsynsamfunn», der man bare presenteres for det man liker, sier Carlsen til DN.

Han mener utviklingen fort kan bli problematisk for demokratiet, og at folkevalgte politikere som Listhaug har et særlig ansvar for å spille opp til saklig debatt.

KOMMENTAR: Årets raskest voksende skjellsord er «elite»

Espen Teigen sier Listhaug ikke betaler for å fremme enkeltinnlegg på Facebook.

- Vi har ikke brukt en eneste krone på Facebook. Sylvi er sunnmøring, vet du.