Det er 22 år siden Rueslåtten etablerte sin solokarriere, og før det gjorde hun seg bemerket som vokalist for det innflytelsesrike Trondheims-bandet 3rd & The Mortal. Hun har en flott stemme, som hun har bedre kontroll på enn noen gang – og et betydelig antall sterke låter.

Det er likevel litt krevende å bygge et repertoar som yter henne rettferdighet. For selv om det er svært lett å like Rueslåttens stemme, låter og formidling, er det også lett å begynne å kjede seg litt i løpet av et helt konsertsett. Mange av låtene har det samme melankolske, hyggelige og lett innadvendte preget. Helhetspreget kan bli vel hyggelig og udynamisk – om ikke settet er bygget opp med kløkt.

Men det er repertoaret som hun skal turnere først Sør-Amerika så flere land i Europa med nå i vår. I tillegg til store deler av hennes nyeste og karrierens beste album «To The North», har Kari plukket låter fra hele karrieren, inkluderte to 3rd & the Mortal -låter.

Låtene fremføres i nedstrippet musikalsk drakt, kun akkompagnert av hennes faste keyboardspiller Frode Flæmseter og produsenten av hennes to siste album, gitarist Jostein Ansnes. Begge er dyktige og lydhøre musikere, som er spesielt gode på å underbygge og fargelegge de stemninger som Rueslåtten formidle; ikke på å skape kontraster.

Turnépremieren, eller generalprøven om du vil, på svært intime Moskus torsdag kveld, startet nydelig med «Battle Forevermore» og fortsatte med en rekke andre nyere låter. Akkurat idet ting begynte å bli litt monotont, fant Rueslåtten & hennes dyktige medmusikanter frem en mer rytmisk side med «Letting Go».

Senere sørget kveldens høydepunkt «Other People Stories» for mørkere og skumlere stemninger, men også en kreativ versjon av 3rd & the mortals «Autopoema» og tittellåten fra «To the North» var med på å skape musikalsk og stemningsmessig mangfold. To ekstralåter fra Rueslåttens norskspråklige debut «Spindelsinn» satte et spenstig punktum for en sjeldent vellykket konsert.