- Lemonheads er ett av mine to favorittband fra nittitallet. Det var helt absurd å sette navnet mitt på en kontrakt med dem, sier bookingansvarlig Kim Aasli, om avtalen med bandet som slo igjennom i 1992 med sin versjon av «Mrs. Robinson».- Evan Dando står som et ikon i overgangen mellom grunge og melodiøs pop. Det er stort for oss å få dem hit. Viktig å vise at vi kan få et slikt band allerede første året, mener Aasli.- Og at vi allerede ligger på et internasjonalt nivå, skyter nyansatt markedssjef Bård Flikke inn.

Godt fornøyd

Hvem som skal spille på de ulike klubbscenen under festivalen er fremdeles ikke kjent. Men med The Lemonheads på plass er programmet for Torvet klart. Et program festivalledelsen er svært fornøyd med.Aasli mener Pstereo har kommet godt ut. - Både i forhold til norske og en del internasjonale festivaler. Vi har et veldig variert program, og mye som er eksklusivt. Det har vært viktig for oss, siden arrangementet er den siste helga i august.- Det ville vært håpløst for oss å ha en rekke artister etter at de hadde spilt på andre festivaler landet rundt, mener Flikke.

Bare 3000 igjen

Foreløpig ser det ut til at festivalen har truffet publikum med sin satsing på utenlandske band fremfor dyre, norske headlinere. - I år er det ikke andre enn Bigbang og Turboneger som er ute på turne - og dem ville vi rett og slett ikke ha, forteller Aasli. Billettkjøperne ser ut til å være enige med ham, ettersom festivalen kun har tre tusen festivalpass igjen å selge. - Vi har satt et tak på 7000festivalpass. 3000 er allerede reservert av studentorganisasjoner, til nye studenter. Hvis du ikke er ny student, er det 3000 festivalpass igjen på det frie marked, forklarer Halvorsen. I tillegg vil det komme til noen hundre dagspass etter hvert.Fredag spiller Monomen, Sahara Hotnights, Magnet, The Lemonheads, I{rsquo}m From Barcelona og Ladytron. Lørdag spiller Lionheart Brothers, Moving Oos, Valentourettes, Ida Maria, The Boys og NOFX.