Selve togturen til Røros er en liten opplevelse i seg selv. Vel fremme møter en snødekt idyll oss. Det er ganske friskt her oppe på fjellet. Heldigvis er turen opp Kjerkgata ikke for lang for oss frosne byfolk. Vi ankom Vertshuset røde i kinnene og med stor forventning. Nettopp dette kjøkkenet har vært i søkelyset flere ganger med litt forskjellig resultat. Fra de store superlativer til de litt mer avmålte uttalelser. Finner vi sannheten?

Det var ingen omfangsrik meny som møtte oss, men full av lokale fristelser. Fjellfisk fra Tydal, lokal fjellost, kjøtt fra Røros, mandelpotet fra Alvdal. Det virker som om kjøkkenet er opptatt av identitet. Vi valgte henholdsvis kremet soppsuppe (78,-) og Bratwurst (129,-) til forrett, men ble forent om Rørosviddas perle (274,-) som hovedrett.

Kremet soppsuppe laget på kantareller fra Aursunden virker forlokkende i vintermørket, mens savnet etter høsten fremdeles murrer i sjelen. Den duftet godt, men ble litt tynn. En kremet suppe krever mye av kraften. Vi fikk litt lite soppfølelse. Pølsen ble servert med baconstekt blomkål. God pølse, men med mer fett ville smakene kommet bedre frem. Baconet ga smak nok, men det er ikke det samme å få det utenpå som å få det integrert i produktet. Dette var rustikk og kraftig kost som vi frisket opp med en grei Chablis fra Vauroux. Kanskje ikke det beste valget, men vi hadde ikke direkte vondt av det. Det er i grunnen utrolig mye som går fint sammen om man bare er litt åpen til sinns og tør prøve noe nytt.

Rørosviddas perle er mørbrad av reinsdyr servert med stekte rotfrukter, morkelsaus og saltbakte poteter. Kjøttet var som forventet perfekt tilberedt. Resten av tallerkenen fulgte dessverre ikke opp. Sausen var kraftig, men smakløs og grønnsakene lite tilberedt. Til dette fikk vi en skål saltbakte poteter. Det er jo alltid godt. Men til denne prisen ble vi litt skuffet. For å holde den lokale stilen fikk vi servert en Barbera d'Asti fra Tenuta il Sogno. Smakfull italiener fra en utflyttet dame fra Rørostraktene. Man blir ikke i dårlig humør av slikt.