Album Bertine Zetlitz: ELECTRIC FEET

«Let's pretend we're here to dance» synger Bertine Zetlitz, og det er ikke vanskelig å late som på hennes sjette studioalbum. Det er nesten seks år siden hun slapp sitt forrige album, og fem år siden hun ga ut samleplata «In My Mind». Siden den gang har hun dukket opp på tv-skjermen, først som «Idol»-dommer og for tiden som en av deltakerne i «Hver gang vi møtes».

Kompromissløse Zetlitz har alltid gått sine egne musikalske veier. På «My Italian Greyhound» fra 2006 flørtet hun med disko og synthpop, noe som har utviklet seg til en heftig forelskelse på «Electric Feet». Aldri har Bertine vært så gira på å få noen til å danse som nå. Åpningslåta «One In a Million» har Röyksopp-driv og gir deg umiddelbart lyst til å hive deg ut på dansegulvet under diskokula. «Stuck in Reverse» er dancepop med Lynch-assosiasjoner, og popdronningen Zetlitz på det mest gjenkjennlige. Samsaya er med på tittellåta, og hennes nasale og insisterende stemme passer perfekt som motsats til Zetlitz' skjøre popvokal. «Get Out of Bed» kombinerer marsjtromme med strykearrangementer og lyrisk pianoklimpring, og er både morsom og drømmende.

Nastykutt, Fred Ball, Tommy T, Souldrop, Martin Sjølie og andre bidrar til å gjøre «Electric Feet» til et vell av ulike lyder, stilarter og rytmer. De balanserer på en hårfin linje mellom musikalske utskeielser og å holde fokus på vokalen. «Wrap Me 'Round Your Finger» hadde kanskje bedre kledd artister som M.I.A eller Santogold, med overdreven bruk av synth og unødvendig tuning på vokalen. Likevel er låta både kul og fengende. At vokalen er plassert helt i fronten av lydbildet, er helt avgjørende for at plata funker så godt som den gjør. Det er bare å danse.

Høydepunkt: «Get Out of Bed»

Fengende: Vår anmelder blir fylt av danseglede av å høre på Bertine Zetlitz' nyeste plate. ¿ Aldri har Bertine vært så gira på å få noen til å danse som nå, skriver hun. Foto: THERESE ALICE SANNE