Hiesel er en eksperimentglad dame, som har arbeidet verden rundt. Brasil, Tyskland, Frankrike, Polen er noen av de land hvor hun har satt spor etter seg som koreograf, regissør - og performancekunstner. Hun lar poetiske og bizarre situasjoner komme fram i bilder som forteller sin egen historie. Temaet er vanligvis koordinasjonen mellom kropp, rom, menneske og situasjon. Jernbanestasjoner, bruer, husfasader og svømmehaller har vært arenaer for hennes arbeider. Og i helgen; det gamle, ærverdige badet på St. Olavs Pir.

- Jeg vil at publikum skal oppdage rommet og hva det er, men skal ikke rekonstruere rommets historie, sier hun og sier seg meget fornøyd med omgivelsene. Her skal mange kunstarter smeltes sammen til en helhet man ikke vet hvordan blir, men som nok vil provosere fram en annerledes opplevelse, en annen definisjon av badet som rom.

Fysisk - og visuelt

- «Magiske øyeblikk» som denne opplevelsesforestillingen heter, har ett grunnleggende element som utgangspunkt, sier Berit Rusten, ansvarlig idèmaker og aktiv utøver i Panter Tanter Productions: - Frustrasjonene i verden rundt oss, tragediene i USA og nå i Afghanistan. Deltakerne bærer preg av dette, og det merkes nok på de uttrykk man ønsker å presentere for oss lørdag og søndag.

Et stort ensemble er i sving, hvor billedkunstnere, skuespillere og sangere smelter sammen med sine forskjelligartede kunstneriske virkemidler. Performance betyr naturlig nok en prosess hvor alle gir sitt, men man vet ikke helt hva som vil skje. Angie Hiesl på sin side håper at deltakerne møter med et mest mulig åpent sinn og uten større forberedelser, slik at man klart kan se hva den enkelte er opptatt av.

Publikum deltar

Forestilling blir det, uansett om regnet høljer ned eller sola titter fram. Publikum, som bør kle seg godt for anledningen, skal gå rundt blant aktørene. Slik blir opplevelsen total, og nær. Man kan se på hva man vil, finne sitt eget fokus. Det er viktig at publikum skal se - og oppleve, nye ting. Slik sett kan dette for mange kanskje bli terapibadet, på en annen måte riktignok enn det de tradisjonelle brukerne opplever på dagtid.

Dette er altså en forestilling langt vekk fra tradisjonelt teater, og laget spesielt for badet. Meget fysisk og visuelt skal det bli, lover Hiesl. Som er imponert over utsikten mot sjøen, som ser mulighetene i vann som et viktig element hun enda ikke vet hvordan man skal utnytte. Undrer litt på hvordan strukturen skal bli.

- Kanskje publikum og aktører vil gå i vannet? Du vet, her kan alt skje!

Alt kan skje på det gamle Pirbadet, når performancekunstner Angie Hiesl og idéskaper Berit Rusten inviterer til «Magiske øyeblikk».