Juliette Binoche i Tusen ganger god natt Foto: FILMWEB

Filmen fikk også hederlig omtale fra den økumeniske juryen, meldte Norsk filminstitutt natt til tirsdag.

Filmen har blitt svært godt mottatt under den anerkjente filmfestivalen. På verdenspremieren lørdag fikk filmen trampeklapp fra en fullsatt sal.

– Jeg er helt ør i hue, har vondt i magen og er lykkelig. Sjokket har satt seg i magen. Tidligere i kveld hadde jeg en lengre samtale med Juliette Binoche som for tiden befinner seg på innspilling i Berlin. Hun var like spent på utfallet av kvelden som vi har vært, og skulle gjerne vært til stede. Hun sitter nå i Berlin og venter på telefon fra meg, sa Erik Poppe i en kommentar natt til tirsdag norsk tid.

Montreal World Film Festival regnes for å være i samme klasse som festivalene i Cannes, Berlin og Venezia, ifølge Norsk filminstitutt.

– Prisen er en av filmverdens aller fremste priser, og setter absolutt lys på både norsk film, denne filmen og regissør Erik Poppe, sier Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt.

Regissør Erik Poppes film handler om krigsfotografen Rebecca, og er i stor grad basert på Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder.

Rebecca spilles av Juliette Binoche og i andre roller finner vi «Games of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, U2-trommeslageren Larry Mullen Jr. og ikke minst Mads Ousdal.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg basert på Erik Poppes historie. Produsenter for filmen er Stein B. Kvae og Finn Gjerdrum.

Norsk kinopremiere 18 oktober.