Kurslederne Michael Minervini og Mauro Anzelmo hadde deltagernes fulle oppmerksomhet da de i løpet av tre timer lærte bort «alt om pizzabaking» - fra deigen til fyllet i tradisjonell pizza, og om variantene calzone og panzarotti.

Med mer enn 30 års fartstid i pizzabransjen er det ingen i Trondheim som slår familien Minervini i erfaringen med Italias mest kjente matrett. Det bar pizzakurset også helt tydelig preg av.Her ble deltagerne kjent med Fratis egne pizzaoppskrifter både på deig og fyll. Og for de som hadde lyst å lære deigkasting på høyt nivå tok Mauro Anzelmo noen enkle kast med deigen opp i lufta.

En spørrelysten forsamling fikk svar på alt de lurte på om ingredienser, blandingsforhold, hevetid, pizzatyper og steketid.-Hvor lenge skal pizzaen stekes? lurte en deltager.

-Til den er ferdig, svarte Michael Minervini med glimt i øyet.

Hemmeligheten med å sjekke om en pizza virkelig er ferdig, er ikke å sjekke om osten på toppen er smeltet, men om pizzabunnen har fått en gyllen farge.

Og ingrediensene kan med fordel puttes på både ved halvstekt pizzatid eller etter ferdigstekingen for å sikre at ikke smaken går opp i varmen.

Om pizza-nysgjerrigheten var på topp, så sviktet likvel motet hos deltagerne da det ble gitt anledning til å prøvebake en pizza under kyndig veiledning. I stedet nøyde de seg med å prøvesmake ulike pizzavarianter fra en enkel kjøkkenovn.

Etterpå fikk alle smake på åtte ulike pizzatyper bakt på Pizzeria Fratis egne steinovner.Michael Minervini var svært fornøyd med oppslutningen, men brenner etter å lære bort enda flere italienske mattriks.

- La oss kurse trondhjemmerne om pasta. Der er det virkelig masse vi kan lært bort, sier Micahel Minervini.

Neste kurs i Mat & Drikke-klubben handler om mexicansk mat og finner sted på Grønn Pepper lørdag 22. mai.

Se arrangementsoversikten for mer informasjon.

Meld deg inn i trondheimpuls!