- Etter torsdag, den dagen forlovelsen mellom prinsesse Märtha og Ari Behn ble kringkastet, ble de seks eksemplarene av "Trist som faen" vi hadde på lager utsolgt med en gang. I tillegg har det vært veldig mange innom og spurt etter boka. Nå har vi bestilt 30 nye utgaver, sier Morten Solemsli, butikkmedarbeider hos bokhandler Ark Bruns i Trondheim.

For mange har trolig den royale forlovelsen i forrige uke utløst både nyfikenhet og en idé til julepresang. "Alle" vil finne ut om den dresskledde Mosse-forfatteren har noe å fare med i sitt skjønnlitterære verk eller om novellesamlingen med den pikante tittelen bare er stor ståhei for ingenting.

- Tidligere har det vært flest kunder på Behns alder som har kjøpt boka, men nå er det folk i alle aldre, også eldre fruer som kjøper den, sier bokansvarlig Brit Lein hos Norlis avdeling i Olav Tryggvasonsgate.

- Folks nysgjerrighet på Ari Behn har vært der hele tiden, men etterspørselen økte jo med en gang det ble kjent at han var kjæreste med prinsessen. På forlovelsesdagen forsvant Behns bok som i et sluk, men vi venter en ny ladning på 100 utgaver i dag eller tirsdag, sier Lein.

"Trist som faen" ble utgitt i 1999. Siden den gang har novellesamlingen solgt jevnt både hos Ark Bruns og Norli. I fjor solgte Bruns 138 eksemplarer av paperback-utgaven, i år har 160 personer vært innom og kjøpt boka. Den finnes også som lydbok på cd, hvorav ni utgaver er solgt til sammen i år og i fjor hos Bruns. Bare noen få har kjøpt den dyrere, innbundne utgaven med stiv perm som først ble utgitt. Brit Lein hos Norli har ikke tall på hvor mye bokhandelen har solgt av Behn, men vet at hun ikke trenger å være trist for at han og prinsessen har forlovet seg.

Forlovelsen med prinsessen har ikke akkurat bremset på interessen for Ari Behn Siden forlovelsesdagen torsdag har det vært stor etterspørsel etter Behns bok "Trist som faen". Foto: SCANPIX